Ο Ολυμπιακός θα βρει στον δρόμο του την Άστον Βίλα και ήδη ζει σε ρυθμούς ημιτελικών Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που ανήκει σε δισεκατομμυριούχους ιδιοκτήτες που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά και το NBA, ενώ πρόκειται για μια ιστορική ομάδα της Premier League.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στο Europa Conference League και πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους συλλόγους της Premier League. Έχει ιδρυθεί το 1874 και πλέον έχει περάσει σε νέα εποχή, καθώς βρίσκεται στην ιδιοκτησία δισεκατομμυριούχων, η οποίοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, αλλά και το NBA με τον έναν εξ αυτών να είναι συνιδιοκτήτης και των Μιλγουόκι Μπακς του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ολυμπιακός, η Αστον Βίλα και η V Sports

Η V Sports είναι η εταιρεία που κατά κάποιο τρόπο θα βρει στον δρόμο του ο Ολυμπιακός καθώς είναι η ιδιοκτήτρια της Άστον Βίλα που θα αντιμετωπίσει στο Europa Conference League. Ιδρυτικό μέλος τόσο της αγγλικής επαγγελματικής ποδοσφαιρικής ένωσης (Football League) το 1888, όσο και της Premier League το 1992, η Άστον Βίλα προσέλκυσε λόγω της βαρύτητας του ονόματος της δύο δισεκατομμυριούχους που λατρεύουν το ποδόσφαιρο.

Η ιδιοκτήτρια της Άστον Βίλα, V Sports είναι μια εταιρεία χαρτοφυλακίου που διαχειρίζεται ομάδες ποδοσφαίρου και εκτός Premier League με πάμπλουτους μετόχους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανήκει στον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Wes Edens και στον Αιγύπτιο δισεκατομμυριούχο Nassef Sawiris, με ένα μειοψηφικό μερίδιο να κατέχει η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Atairos. Η εταιρεία πήρε το όνομά της από την Άστον Βίλα, καθώς είναι η μητρική εταιρεία του συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός και οι άλλες ομάδες της V Sports μετά την Άστον Βίλα

Εκτός από την Άστον Βίλα, η V Sports κατέχει επίσης μερίδιο 29% στην πορτογαλική Βιτόρια Γκιμαράες. Έχει επίσης συμφωνίες συνεργασίας με τη Ζεντ της Αιγύπτου, την Ιαπωνική Βίσερου Κόμπε, που εσφαλμένα στην Ελλάδα αποκαλούμε Βίσελ Κόμπε, καθώς και τη ισπανική Ρεάλ Ουνιόν, η οποία ανήκε στην οικογένεια του τεχνικού της Βίλα, Ουνάι Έμερι. Οι σύλλογοι στο δίκτυο V Sports μοιράζονται το scouting, μεθοδολογίες προπόνησης και στρατηγικές ανάπτυξης των τμημάτων υποδομής.

"I love this Football Club" I POST MATCH | Emi Martinez shares his thoughts on Lille win

Η εταιρεία ιδρύθηκε ως NSWE τον Ιούλιο του 2018 πριν από την αγορά του 55% των μετοχών της Άστον Βίλα από τους Edens και Sawiris. Αυτό αυξήθηκε στη συνέχεια σε πλήρη αγορά του συλλόγου τον Αύγουστο του 2019, μετά την άνοδο της Άστον Βίλα στην Premier League. Η NSWE μετονομάστηκε σε V Sports το 2021.

Ο Ολυμπιακός, ο πάμπλουτος σκιέρ και οι Μιλγουόκι Μπακς

Τα δύο αφεντικά έχουν τεράστια περιουσία. Ο Wesley Robert Edens, γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1961 είναι Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, είναι συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Fortress Investment Group και ιδρυτής της επ΄σιης επενδυτικής New Fortress Energy. Είναι επίσης συνιδιοκτήτης ττων Μιλγουόκι Μπακς του δικού μας Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στα εφηβικά του χρόνια, ο Έντες ήταν εξαιρετικός σκιέρ. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον το 1984. Ο Έντενς και η σύζυγός του Λιν έχουν τέσσερα παιδιά και η κόρη του εκπροσώπησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κλήρωση του ΝΒΑ Draft το 2014. Λατρεύει την ιππασία, το αλπικό σκι και την ορειβασία. Δικό του είναι το Caldera House, ένα boutique ξενοδοχείο οκτώ δωματίων με ιδιωτικό κλαμπ σκι στο Jackson Hole, στο Ουαϊόμινγκ στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ολυμπιακός, η Άστον Βίλα, η Adidas και οι Νιού Γιορκ Νικς

Ο συνιδιοκτήτης του στη V Sportς, Nassef Onsi Sawiris, γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου 1961, είναι Αιγύπτιος επιχειρηματίας. Τον Οκτώβριο του 2021, η καθαρή περιουσία του υπολογιζόταν σε 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, κάτι που τον καθιστούσε τον πλουσιότερο Αιγύπτιο. Είναι απόφοιτός του Πανεπιστημίου του Σικάγο, από το οποίο πήρε το πτυχίο του στα οικονομικά το 1982.

Emi Martínez. It’s what he does. 🐐 #shorts #Martinez #Dibu #AstonVilla

Εντάχθηκε στον όμιλο Orascom το 1982 και επέβλεψε τις κατασκευαστικές δραστηριότητες της Orascom Construction. Ενεπλάκη σε πολλές επιχειρήσει, μεταξύ άλλων στην Adidas αποκτώντας μερίδιο της το 2015, μέσω της επενδυτικής του εταιρείας NNS Holding Sàrl Luxembourg. Το 2016 διορίστηκε εποπτικός διευθυντής της Adidas στη Γερμανία. Από τον Μάρτιο του 2021 κατέχει μερίδιο 6,3% στην αμερικανική εταιρεία MSG Sports, τα περιουσιακά στοιχεία της οποίας περιλαμβάνουν του Νιού Γιορκ Νικς στο NBA και τους New York Rangers στο NHL.