Η Μεγάλη Πέμπτη αποτελεί για τη Χριστιανοσύνη ημέρα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης που όλοι μας υμνούμε τα Πάθη του Ιησού και το δράμα της σταύρωσής Του. Για την οικογένεια του Ολυμπιακού, όμως, η συγκεκριμένη μέρα έχει αποκτήσει από τις 24 Απριλίου του 1997 μια ολοκληρωτικά διαφορετική διάσταση καθώς εκείνη την "μαγική βραδιά" ο σύλλογος του Πειραιά κατέκτησε το πρώτο του Κύπελλο Πρωταθλητριών σε όλα τα αθλήματα, 

Ήταν Μεγάλη Πέμπτη πριν από 27 χρόνια όταν στο "PalaEUR" της Ρώμης ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Ντράγκαν Τάρλατς, ο Μίλαν Τόμιτς και όλα τα παιδιά του αείμνηστου Ντούσαν Ίβκοβιτς, οδηγούσαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ κερδίζοντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα με 73-58. 

olympiakos vs barcelona 73-58 1997 euroleague final

Από τότε το σύνθημα "όπως το '97 στη Ρώμη που μ' έκανες να τρελαθώ" δονεί όλα τα παιχνίδια των ερυθρόλευκων στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και όχι μόνο. Ποιος ξέρει, ίσως σε τρεις δεκαετίες από σήμερα να μνημονεύεται η Μεγάλη Πέμπτη του 2024 ως ημερομηνία ορόσημο της ιστορίας του Πειραϊκού συλλόγου και να τραγουδιέται στις εξέδρες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" από τις επόμενες γενιές ερυθρόλευκων φιλάθλων.

Όπως τότε στη Ρώμη, έτσι και τώρα στο θρυλικό "Βίλα Παρκ" του Μπέρμιγχαμ, ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την αιωνιότητα. Αυτή τη φορά όχι στο παρκέ, αλλά στο χορτάρι. Εκεί που θα κληθεί να πραγματοποιήσει το πρώτο του βήμα στον πρώτο ημιτελικό του UEFA Europa Conference League με αντίπαλο την Άστον Βίλα για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στο ποδόσφαιρο. 

Η φετινή Μεγάλη Πέμπτη μάλιστα θα είναι κάτι παραπάνω από... θρυλική για τους φίλους του Ολυμπιακού καθώς την ίδια μέρα θα διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο τέταρτος προημιτελικός της σειράς των Playoffs της Euroleague με την Μπαρτσελόνα, αν φυσικά οι δύο ομάδες έχουν μοιραστεί τις νίκες στα τρία πρώτα παιχνίδια και δεν υπάρξει "σκούπα". Εφόσον επαναληφθεί το σενάριο της προημιτελικής σειράς του 2015 με το τρίποντο του "Άγιου Γεώργιου" Πρίντεζη απέναντι στους "Μπλαουγκράνα", ο τέταρτος προημιτελικός ίσως κρίνει την πρόκριση στο Βερολίνο!

Olympiacos B.C Vs Barcelona | Last 1'.47" ...!!!| 71-68 |Η ANATΡΟΠΗ|

Σκεφτείτε το αλήθεια, βράδυ Μεγάλης Πέμπτης ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα να πανηγυρίζει για τρίτη διαδοχική σεζόν την παρουσία του σε Final-Four της Euroleague και ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει θέσει στο Μπέρμιγχαμ τα θεμέλια μιας ανεπανάληπτης πρόκρισης στον τελικό του UEFA Europa Conference League που θα φιλοξενηθεί στις 29 Μαΐου στην "Opap Arena" της Νέας Φιλαδέλφειας. Θα είναι μια Μεγάλη Πέμπτη... θρυλική και ονειρεμένη.