Amazing! Αυτή η λέξη είναι η αγαπημένη του Παναγιώτη Αγριογιάννη στην προπονητική του καθημερινότητα και ο Κωνσταντίνος Τζολάκης σίγουρα τον έχει κάνει να την ξεφωνίσει ουκ ολίγες φορές. Ο 21χρονος τερματοφύλακας έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού με τον τρόπο που οδήγησε τους ερυθρόλευκους στη συγκλονιστική πρόκριση στα ημιτελικά του UEFA Europa Conference League

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης πραγματοποίησε τρεις αποκρούσεις πέναλτι εκ των οποίων η τελευταία ήταν και εκείνη που καθόρισε το αποτέλεσμα με τον Μπονούτσι ακόμα να ψάχνει τον τρόπο να τον νικήσει. Ακολούθησε ένα τεράστιο χαμόγελο που μπορεί να περιείχε μέσα του χιλιάδες λέξεις και εικόνες. Έπειτα η αγκαλιά των συμπαικτών του και οι τρελοί πανηγυρισμοί.

Πάνω σε όλη αυτή την ένταση όμως, ο Κωνσταντής κρατήθηκε για ώρα σε δύο αγκαλιές. Πρώτα αυτή του προπονητή τερματοφυλάκων του τον οποίον αποθέωσε στις δηλώσεις του λέγοντας πως το scouting ήταν απόλυτα λεπτομερές και χρήσιμο για τον ίδιο. Δεν είναι τυχαίο ότι έπεσε σωστά στις τέσσερις από τις πέντε εκτελέσεις των παικτών της Φενέρμπαχτσε.

Και έπειτα, αυτή του πατέρα του. Ο Κρητικός γκολκίπερ κράταγε μαζί του το φυλαχτό που του είχε δώσει ο πατέρας του και το τέλος της βραδιάς βρήκε τους δυο τους να χαρίζουν μια συγκλονιστική στιγμή την οποία κάθε πατέρας ονειρεύεται να ζήσει με το παιδί του!

@novasportsgr

Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον πρωταγωνιστή της πρόκρισης #tzolakis #Olympiacos #novasportsgr

♬ πρωτότυπος ήχος - Novasports

Η εκτόξευση του Τζολάκη οφείλεται στην καθημερινότητα με τον Αγριογιάννη και την εμπιστοσύνη του Μεντιλίμπαρ

Ο Τζολάκης ήρθε στον Πειραιά με σπουδαίες περγαμηνές. Στον Ολυμπιακό είχαν τσεκάρει την πρώτη ύλη του η οποία ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και από τότε ο Παναγιώτης Αγριογιάννης ανέλαβε ένα πρότζεκτ που θύμιζε εν πολλοίς ένα αντίστοιχο του δικού του παρελθόντος, το οποίο είχε τεράστια επιτυχία τότε, αυτό του Στέφανου Καπίνο στον Παναθηναϊκό.

Βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, ο Τζολάκης δούλεψε το σώμα του, δούλεψε την τεχνική του τόσο με την μπάλα στα χέρια όσο κυρίως με την μπάλα στα πόδια και πλέον έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται επάξια ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Το ποδόσφαιρο είναι ασφαλώς συγκυρίες. Και ο Τζολάκης πλέον άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0nlco6n1weh)

Για να έρθει όμως αυτή η ευκαιρία, υπήρξαν ώρες δουλειάς και προπόνησης. Τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, εκεί που ο Κρητικός γκολκίπερ παίρνει άριστο βαθμό. Δεν είναι τυχαίο ότι από πολύ μικρή ηλικία μπήκε να παίξει σε πολύ σημαντικού διακυβεύματος αναμετρήσεις και μάλιστα σε καυτές έδρες. Η ωριμότητά του όμως ήταν τέτοια που οι προπονητές του τον εμπιστεύτηκαν.

Η έλευση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό σήμανε και την επιστροφή του Παναγιώτη Αγριογιάννη στο ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας. O Μαρτίνεθ είχε φέρει δικούς του, ο Καρβαλιάλ επίσης και ο Έλληνας προπονητής τερματοφυλάκων είχε συντονιστικό ρόλο στην ακαδημία μέχρι να μετακομίσει για λίγο στο Νότιγχαμ στο πλάι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Ο Αγριογιάννης επέστρεψε και μαζί του οι Πασχαλάκης και Τζολάκης βρήκαν ξανά την καθημερινότητά τους. Άλλωστε και ο "Πάσχα" μεταμορφώθηκε υπό την καθοδήγησή του Έλληνα προπονητή σε έναν αρκετά ώριμο γκολκίπερ. Ο Μεντιλίμπαρ όμως επέλεξε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία ενός προβλήματος του Πασχαλάκη και δεν δίστασε να πάει με τον Τζολάκη στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν. Και τα αποτελέσματα γνωστά.

Η συνεργασία του Μεντιλίμπαρ με τον Αγριογιάννη άλλωστε φαίνεται και είναι εξαιρετική. Οι δυο τους πανηγύρισαν αγκαλιά την πρόκριση ενώ κάθονταν δίπλα-δίπλα στη διαδικασία των πέναλτι με τον Ισπανό να μην κοιτάζει, σε μια αγαπημένη του συνήθεια. Το "γούρι" λειτούργησε και ο απόλυτος στόχος είναι πλέον... τρία παιχνίδια μακριά!