Οι ανυποψίαστοι επισκέπτες στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα βρουν τον... μπελά τους με τις τιμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Με βάση όσα αναφέρονται, θα διπλασιαστούν το καλοκαίρι, με την πρωτεύουσα της Γαλλίας να γίνεται το κέντρο του κόσμου. 

Μία εφαρμογή, με την οποία θα παίρνει κάποιος κάρτα στην τιμή του εισιτηρίου, θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες από τα μέσα Ιουνίου. Η εφαρμογή θα δίνει την ευκαιρία για κλείσιμο κάρτας διάρκειας μίας ημέρας ή μίας εβδομάδας. Η Île de France Mobilités, που είναι η επίσημη εταιρεία της πρωτεύουσας της Γαλλίας για τα μέσα μεταφοράς, είναι η δημιουργός. Πλην της εφαρμογής, η οποία θα παρέχει την κάρτα ηλεκτρονικά, ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να στείλει αίτημα και να την λάβει ύστερα από 10 ημέρες. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει από τώρα διαθεσιμότητα. 

Θα ισχύει καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων. 

Η ημερήσια θα κοστίζει 16 ευρώ και η εβδομαδιαία, 70. Ο επισκέπτης που θα την προμηθευτεί, θα δώσει και μία προμήθεια της τάξης των δύο ευρώ. 

Με την κάρτα, ο επισκέπτης θα μπορεί να μεταφερθεί με το κόστος ενός απλού εισιτηρίου και από το αεροδρόμιο προς την περιοχή που θα διαμένει, αλλά και σε όλες τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, για να παρακολουθήσει το παιχνίδι ή το αγώνισμα για το οποίο θα έχει ήδη κλείσει εισιτήρια. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα εξυπηρετεί για εγκαταστάσεις που βρίσκονται μακριά από το κέντρο της περιοχής, όπως είναι το "Σταντ ντε Φρανς", το Σεν Ντενί, οι Βερσαλλίες και το υδάτινο πάρκο Βέιρ σουρ-Μαρν. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς θα λαμβάνεται η κάρτα

Για να κάνει κάποιος αίτημα για την κάρτα, θα πρέπει να εγγραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Île de France Mobilités. Αυτό ισχύει ακόμα και για εκείνους που ήδη έχουν λογαριασμό. Η ιστοσελίδα δίνει πρόσβαση σε πολίτες και κατοίκους 50 χωρών. Με την εφαρμογή, θα χρειάζεται μία εγγραφή, από τα μέσα Ιουνίου, όταν και θα λειτουργήσει.