Ματσάρα στο "Maddison Square Garden" της Νέας Υόρκης και για το Game 2 της σειράς των Νιου Γιορκ Νικς απέναντι στους Φιλαδέλφεια Σίξερς για τα Playoffs του NBA με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν από το 95-101 που βρέθηκαν να χάνουν 30'' δευτερόλεπτα πριν το φινάλε και να παίρνουν τη νίκη (104-101) κλείνοντας με ένα εκκωφαντικό 8-0. Καθοριστικός Ντόντε Ντι Βιντσέντζο πέτυχε το τρίποντο της ανατροπής με την ομάδα του Τομ Τίμποντο να γλιτώνει ξανά στο όριο το "break" και να πηγαίνει στη Φιλαδέλφεια με ένα υπερπολύτιμο 2-0 στα χέρια της.

Ο Τζέιλεν Μπράνσον ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 24 πόντους ακόμη και στην άστοχη βραδιά του (8/29 σουτ), ο Τζος Χαρτ τον ακολούθησε με ακόμη μια σπουδαία προσωπική εμφάνιση (21 πόντοι, 15 ριμπάουντ) και ο Ντόντε Ντι Βιντσέντζο πέτυχε 19 πόντους με το τελευταίο του σουτ να είναι τρίποντο για το 102-101.

Ο παίκτης-κλειδί όμως για να έρθει στο φινάλε η νίκη ήταν πέραν του πρώην περιφερειακού των Μπακς, ο Αϊζάια Χάρτενσταϊν. Ο ψηλός των Νικς πήρε κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ που έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Ντι Βιντσέντζο να σκοράρει (είχε αστοχήσει αρχικά σε τρίποντο), ενώ αμέσως μετά έβγαλε σπουδαία άμυνα στον Μάξεϊ.

Ο Ταϊρίς Μάξεϊ (35 πόντοι, 10 ασίστ) ήταν ξανά ο κορυφαίος της ομάδας του Νικ Νερς, μαζί με τον Τζοέλ Εμπίντ (34 πόντοι, 12/29 εντός πεδιάς και 10 ριμπάουντ). Οι δυο τους όμως είδαν τις προσπάθειές τους στο φινάλε να μην βρίσκουν το στόχο και έτσι ήρθε μια οδυνηρή ήττα, έτσι όπως εξελίχθηκε.

Η σειρά πλέον μεταφέρεται στη Φιλαδέλφεια και το "Wells Fargo Center" και οι Σίξερς ψάχνουν διακαώς έναν τρίτο πόλο στην επίθεσή τους που θα σταθεί επάξια δίπλα στο σούπερ δίδυμο των Εμπίντ και Μάξεϊ. Ξημερώματα Παρασκευής (26/4, 2:30) το Game 3 της σειράς.

New York Knicks vs Philadelphia 76ers Full Game 2 Highlights | Apr 22 | 2024 NBA Playoffs

NBA Playoffs: Εύκολα οι Καβαλίερς τους Μάτζικ σε ματς καρμπόν με το Game 1

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς με όπλο ξανά την άμυνά τους πήραν εύκολη νίκη απέναντι στους Ορλάντο Μάτζικ με 96-86 και έκαναν το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά για τα Playoffs του ΝΒΑ με τρόπο σχεδόν ολόιδιο με εκείνον που τους έδωσε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Οι Καβς έφτασαν ακόμη και στο +22 τη διαφορά τους προτού ρίξουν ταχύτητα και οι Μάτζικ μειώσουν στο τελικό... πιο ανθρώπινο -10.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 23 πόντους ενώ ξανά θραύση έκαναν οι Έβαν Μόμπλεϊ (17 πόντοι) και Τζάρετ Άλεν (16 πόντοι, 20 ριμπάουντ). 

Από πλευράς ηττημένων ο Πάολο Μπανκέρο ήταν ο πρώτος σκόρερ με 21 πόντους ενώ τον ακολούθησε μεν ο Φραντς Βάγκνερ (18 πόντοι) αλλά σε μια άστοχη για αυτόν βραδιά (5/17 εντός πεδιάς). Ο Γκάρι Χάρις βρήκε ξανά το δρόμο προς το καλάθι με 14 πόντους και οι Μάτζικ τον χρειάζονται για τη συνέχεια σε τέτοια κατάσταση.

Ξημερώματα Παρασκευής (26/4, 2:00) το Game 3 της σειράς η οποία μεταφέρεται στο Ορλάντο και έχει ενδιαφέρον το αν θα δείξουν οι Μάτζικ ανωτερότητα σε κάποιο από τα παιχνίδια της έδρας τους.

Cleveland Cavaliers vs Orlando Magic Full Game 2 Highlights | Apr 22 | 2024 NBA Playoffs