Το EURO 2024 βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έναρξη του τον Ιούνιο, όπου θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Η UEFA έκανε γνωστούς και τους διαιτητές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο εθνικών ομάδων.

Στην σχετική λίσστα με τους διαιτητές, ωστόσο, δεν βρίσκεται, κάποιος Έλληνας. Μια εξέλιξη που δεν είναι και η καλύτερη αφού πέραν της Εθνικής Ελλάδας, η οποία δεν κατάφερε να πάρει εισιτήριο για το EURO 2024 ήρθε και η μη παρουσία, τελικά διαιτητών από την χώρα.

Μάλιστα δεν επιλέχθηκε ούτε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος είναι κατηγορίας Elite.

Αναναφορικά με τους διαιτητές που θα σφυρίξουν τα ματς του EURO 2024, είναι οι εξής: Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς του Euro είναι οι εξής: Όλιβερ, Τέιλορ, Λετεσιέ, Τουρπέν, Ζίμπερτ, Τσβάγερ, Γκουίντα, Ορσάτο, Μακέλι, Μαρτσίνιακ, Σοάρες Ντίας, Κόβακς, Κρούζλιακ, Βίντσιτς, Ζιλ Μανθάνο, Νίμπεργκ, Σέρερ, Μέλερ και Τέγιο.

Εντύπωση προκαλεί το όνομα του Τέγιο, ο οποίος είναι από την Αργεντινή. Θα βρεθεί στη διοργάνωση στο πλαίσιο της συνεργασίας της UEFA με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λατινικής Αμερικής.

Οι διαιτητές όπως ενημέρωσε η UEFA θα έχουν τη βάση τους στην Φρανκφούρτη, ενώ το VAR, από όπου θα επανεξετάζονται όλες οι αμφισβητούμενες φάσεις, θα έχει τη βάση του στη Λειψία.

Έτσι ολοκληρώθηκε μια ακόμα σημαντική παράμετρος για την μεγάλη διοργάνωση, που είχε να κάνει με το κομμάτι διαιτησία. Όλοι όσοι βρίσκονται στην λίστα της UEFA θα περάσουν και από ένα τελευταίο επιμορφωτικό σεμινάριο με την αντίστοιχη ομάδα της UEFA. Εκεί θα δοθούν και λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο που θσ πρέπει να σσφυρίξουν τα παιχνίδια.

Ένα από αυτά έχει να κάνει με τον καθαρό χρόνο ποδοσφαίρου, τον οποίο η UEFA θέλει να αυξήσει. Αυτό σημαίνει πως ίσως δεν υπάρχουν πολλά σφυρίγματα.