Όταν ακούμε τη λέξη καλοκαίρι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι να είμαστε σε μια παραλία, ο ήλιος να καίει και η θάλασσα να είναι έτοιμη, "λάδι" να... μας υποδεχτεί! Οι λάτρεις του ποδοσφαίρου όμως το πάνε ένα βήμα... παραπάνω αφού αδημονούν για τις μεγάλες διοργανώσεις. Το Euro που όλοι τόσο λατρεύουν είναι το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού, το οποίο θα λάβει χώρα στην Γερμανία. Επειδή οι περισσότεροι θα θέλουμε να φτιάξουμε το πρόγραμμα μας έτσι, ώστε να μπορούμε να βλέπουμε και τα παιχνίδια, ας ρίξουμε μια ματιά στις ώρες που θα μεταδοθούν τα ματς στην Ελλάδα για να ξέρουμε να φτιάξουμε... αντίστοιχα το πρόγραμμα μας!

Oι ώρες που διεξάγονται οι "μάχες" του Euro 2024

Το θετικό με τις ώρες που έχουν οριστεί τα παιχνίδια είναι ότι τα μπάνια μας δεν χρειάζεται να επηρεαστούν. Τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό γιατί οι αναμετρήσεις της πρώτης φάσης είναι μοιρασμένες σε τρεις ζώνες. Στις 16:00 το μεσημέρι, στις 19:00 το απόγευμα και στις 22:00 το βράδυ. Βέβαια μπορεί να μην επηρεαστούν τα μπάνια μας όμως θα περιοριστούν οι νυχτερινές μας εξόδοι. Για αυτό ποτά μετά τις... 12!


Υπενθυμίζεται ότι το ματς που ανοίγει την αυλαία του Εuro 2024 είναι αυτό ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γερμανία και την Σκωτία στις 22:00. Άρα μάλλον όλοι θα κάνουμε το ίδιο πράγμα εκείνο το βράδυ! Από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου θα διεξαχθεί η φάση των "16", τα προημιτελικά θα γίνουν το διήμερο 5-6 Ιουλίου, τα ημιτελικά 9-10 Ιουλίου και ο μεγάλος τελικός που άπαντες θα έχουμε συνδεθεί με τους τηλεοπτικούς μας δέκτες, είναι προγραμματισμένος για τις 14 Ιουλίου.

Οι μέρες των μεγάλων ντέρμπι και οι... λάτρεις των εθνικών ομάδων

Η αλήθεια είναι ότι όλα τα ματς είναι ξεχωριστά και έχουν τη δική τους αίγλη όταν πρόκειται για το Euro 2024 ωστόσο υπάρχουν και τα μεγάλα ντέρμπι μεταξύ κορυφαίων παγκόσμιων δυνάμεων του ποδοσφαίρου που θέλοντας και μη μαγνητίζουν τα βλέμματα και "κλέβουν" τις εντυπώσεις. Αναμφίβολα αυτά που ξεχωρίζουν είναι το Ισπανία - Ιταλία που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 20 Ιουνίου στις 22:00 και αυτό ανάμεσα στην Ολλανδία και τη Γαλλία που θα διεξαχθεί στις 21 Ιουνίου στις 22:00.

Φυσικά, θα δώσουμε και μια... γεύση για τους φανατικούς των εθνικών ομάδων. Όσοι λατρεύουν και υποστηρίζουν την Αγγλία τότε ας συνεχίζουν να διαβάζουν. Ξεκινά τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Σερβία στις 16 Ιουνίου στις 22:00, στις 20 Ιουνίου κοντράρεται με τη Δανία στις 19:00 ενώ στις 25 Ιουνίου με την Σλοβενία στις 22:00. Για τους λάτρεις της Γαλλίας, ξεκινά το... ταξίδι της στις 17 Ιουνίου με την Αυστρία στις 22:00, συνεχίζει με την Ολλανδία στις 21 Ιουνίου στις 22:00, ενώ αναμετράται με την Πολωνία στις 25 Ιουνίου στις 19:00.


Για όσους είναι με την Ισπανία, ρίχνεται στη... μάχη στις 15 Ιουνίου στις 19:00 με την Κροατία, στις 20 Ιουνίου στις 22:00 διασταυρώνουν τα ξίφη τους με την Ιταλία σε σούπερ "μονομαχία" και στις 24 Ιουνίου στις 22:00 αντιμετωπίζουν την Αλβανία. Για όσους υποστηρίζουν την Ιταλία, ξεκινάει κόντρα στην Αλβανία στις 15 Ιουνίου στις 22:00, στη συνέχεια βρίσκει στον δρόμο της την Ισπανία στις 22:00 στις 20 Ιουνίου όπως σας προαναφέραμε και νωρίτερα ενώ στις 24 Ιουνίου στις 22:00 παίζει με την Κροατία. Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται και στηρίζουν την οικοδέσποινα Γερμανία, ξεκινά το ευρωπαϊκό της ταξίδι απέναντι στην Σκωτία στις 14 Ιουνίου στις 22:00, στις 19 Ιουνίου στις 19:00 "μονομαχεί" με την Ουγγαρία και στις 23 Ιουνίου τίθεται αντιμέτωπη με την Ελβετία στις 22:00.

Πότε είναι τα... ρεπό των ομάδων και δεν έχει αγωνιστική δράση

Υπάρχουν και τα "κενά" διαστήματα μεταξύ των παιχνιδιών τα οποία θα μπορούσε κάλλιστα να εκμεταλλευτεί κάποιος και να μην έχει στο... νου του να γυρίσει από την παραλία ή από έξοδο για να παρακολουθήσει Euro. Δεν θα έχει τόσο την... έννοια της μπάλας με λίγα λόγια! Μπορείτε να σπεύσετε να κανονίσετε ρεπό και ταξίδι! 27 και 28 Ιουνίου είναι το πρώτο... ρεπό από τα παιχνίδια καθώς δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση. Το δεύτερο είναι στις 3 και 4 Ιουλίου και μετά ξεκινάνε τα προημιτελικά. Στις 6 Ιουλίου ολοκληρώνονται τα προημιτελικά και μέχρι τα ημιτελικά μεσολαβούν δυο μέρες χωρίς δράση. 7 και 8 Ιουλίου είναι... off. 9-10 είναι η φάση των "4" και μέχρι τον σπουδαίο τελικό στις 14 Ιουνίου, υπάρχουν τέσσερις ολόκληρες μέρες που εκεί όχι απλά χωρά ρεπό αλλά και κανονική... άδεια διακοπών!