Η πολύ άσχημη προσγείωση του Φίλιπ Πετρούσεφ κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα στα playoffs της Euroleague αποτέλεσε το μοναδικό μελανό σημείο του "ερυθρόλευκου" θριάμβου στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ο τρόπος με τον οποίο δίπλωσε το γόνατο του Σέρβου ψηλού προκάλεσε έντονη ανησυχία στον Γιώργο Μπαρτζώκα και όλα τα μέλη της αποστολής των πρωταθλητών Ελλάδος στην Ισπανία καθώς ήταν ορατή η πιθανότητα να έχουν πειραχτεί οι σύνεδσμοι

Δεν προπονήθηκε ο Πετρούσεφ, ερωτηματικό η συμμετοχή του στο Game 2 με του Ολυμπιακού με τη Μπαρτσελόνα

Προς γενική ικανοποίηση όμως όλων στον Ολυμπιακό, η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ο Πετρούσεφ ήταν καθαρή. Ο εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης στο "Παλαού Μπλαουγκράνα" έδωσε το παρών στην μεσημεριανή προπόνηση της Πέμπτης 925/04) αλλά δεν συμμετείχε στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ομάδας για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Απομένει να αποφασιστεί από τον προπονητή του Ολυμπιακού σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο της ομάδας αν θα αγωνιστεί στο αυριανό δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τη Μπαρτσελόνα ή αν θα προφυλαχθεί για να είναι απολύτος έτοιμος στα δυο παιχνίδια που θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Πέμπτη, τα οποία και θα κρίνουν την πρόκριση των Πειραιωτών στο Final Four του Βερολίνου.