Σε οικεία ύδατα, στο γαλλικό νότο και τη φίλα κείμενη προς τους Έλληνες Μασσαλία, στην οποία θα φιλοξενηθούν οι κατηγορίες της ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, θα κουμαντάρει το σκάφος του ο σπουδαίος Βύρων Κοκκαλάνης

Ο αγήρως Κοκκαλάνης, που ξεκίνησε την καριέρα του ως... σέρφερ, προετοιμάζεται για τους τέταρτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του. Δίνει το "παρών" ανελλιπώς από το 2012 και εμφανίστηκε στο Λονδίνο, όπου ήταν πέμπτος και έγινε ολυμπιονίκης, στο Ρίο (2016), όπου πλασαρίστηκε έκτος, αλλά και το Τόκιο (2021). Ο Κοκκαλάνης έγινε ο 58ος Έλληνας αθλητής που προκρίνεται στη διοργάνωση. 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Νερά πρόκρισης στο Ιέρ

Ο 38χρονος Βύρων Κοκκαλάνης πήρε μέρος στο διεθνή αγώνα του Ιέρ, στη Γαλλία, και την κατηγορία iQFOiL. Ο αγώνας έδινε δύο εισιτήρια πρόκρισης και ο Κοκκαλάνης τα κατάφερε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου, καθώς πήρε την τρίτη θέση και μαζί ένα από τα δύο εισιτήρια που έδινε το τουρνουά. Ο Λεωνίδας Τσορτανίδης, από τη μεριά του, κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία και δεν θα πάει στο Παρίσι, αφού αυτός ο αγώνας στο Ιέρ ήταν ο τελευταίος πρόκρισης.