Αν η Μπασκόνια ήθελε να "κλέψει" κάτι από τη Ρεάλ Μαδρίτης, έπρεπε να το κάνει σε αυτό το δεύτερο παιχνίδι των playoffs της Euroleague. Αλλά σε αυτήν τη σειρά κατέστη ολοφάνερο ότι η ομάδα του Τσους Ματέο είναι κάποιες... ταχύτητες πάνω της. Επιπλέον, πως... διάλεξε ματς για να κάνει το σορολόπ της στην κανονική περίοδο. Κανονική ψευδαίσθηση. 

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια: Δεν μπορούσε να κάνει κάτι για τον... κοντό

Η Μπασκόνια μπήκε για να ανταγωνιστεί, ωστόσο ηττήθηκε εύκολα, 101-90. Ο Τσίμα Μονέκε είναι σημαντική απουσία, ειδικά σε αυτήν τη σειρά. Το παιχνίδι, έτσι, κρίθηκε πριν να βγει το τρίτο δεκάλεπτο. Ο Φακούντο Καμπάτσο και ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε ήταν αυτοί που ανέλαβαν δράση. Από το 58-54 έως το 70-57, με το τρανταχτό κάρφωμα του Γάλλου γκαρντ, πέτυχαν όλους τους πόντους της Ρεάλ. Ο "Φάκου" δεν ντράπηκε να κρύψει την μπάλα ουκ ολίγες φορές. Οπτασία ήτο η πάσα στον Έντι Ταβάρες για κάρφωμα, που έκανε το σκορ 72-60. 



Ήταν μία από τις επτά ασίστ (με δύο λάθη, ο "μαγικός" συντελεστής 3 προς 1) του εμπνευσμένου Αργεντινού που... διέσυρε το PIR, φτάνοντας στο 30. Πώς όχι; Οι 24 πόντοι ήρθαν σε σχεδόν 27 λεπτά, με 3/4 δίποντα και 4/5 τρίποντα.



Ο Καμπάτσο έγινε ο πρωτεργάτης της έκρηξης της Ρεάλ, η οποία δεν πήρε λίγα και από τους άλλους. Ο Σέρχιο Γιουλ έβαλε τα κλασικά σουτ-μαχαιριά. Ο Βενσάν Πουαριέ ύψωνε το ανάστημά του στην άμυνα. Ο Γάλλος σέντερ προσέφερε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως τα επτά ριμπάουντ και τα τέσσερα μπλοκ έκαναν θεμελιώδη διαφορά. Εμφύσησαν το φόβο στον αντίπαλο. Έγιναν σημαντικός παράγων όταν η Μπασκόνια ήταν κοντά στο σκορ. Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς ουδέποτε πήραν αυτοπεποίθηση. 



Η Ρεάλ έφτασε σε άνετη επικράτηση και μάλιστα με κατοστάρα. Στη Χώρα των Βάσκων θα παίξει τη Μεγάλη Τετάρτη (των Ορθοδόξων), Πρωτομαγιά. Εφόσον νικήσει, θα εξασφαλίσει την πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου (24-26 Μαΐου).