Μέσα στα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη είναι και η διαχείριση μιας αποτυχίας. Και ο Κώστας Σλούκας απέδειξε κόντρα στη Μακάμπι πως έχει τέτοια στόφα αθλητή. Από το ναδίρ των συναισθημάτων λόγω του καθοριστικού λάθους στην τελευταία επίθεση στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs της Euroleague, στο ζενίθ του ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στο δεύτερο. Μπροστά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, η βραδιά της Πέμπτης ήταν από αυτές που τόσο ο πρόδρος όσο και ο κόσμος του τριφυλλιού είπε "χαλάλι".

Στο Βελιγράδι, λοιπόν, ο Κώστας Σλούκας έχει χρυσή ευκαιρία να πάρει από το χέρι την ομάδα του και να την οδηγήσει στο Βερολίνο. Η αυτοπεποίθηση στα όρια της υπεροψίας που πηγάζει από τον Εργκίν Αταμάν κάνουν τον Παναθηναϊκό ικανό όχι απλώς να πάρει μία, αλλά και δύο νίκες στην ουδέτερη "Χάλα Πιονίρ", δίχως να χρειαστεί να επιστρέψει σε πέμπτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Όταν αποκτήθηκε ο Κώστας Σλούκας το καλοκαίρι, άλλωστε, στόχος ήταν η επιστροφή στην κορυφή. Στόχος ήταν ο Παναθηναϊκός να γίνει ξανά ο "Εξάστερος" που πάλευε για την κορυφή της Ευρώπης. Μπορεί να χρειάστηκε η προσθήκη του Κέντρικ Ναν, όμως πλέον αυτό έχει γίνει. Το "τριφύλλι" είναι ξανά στα ψηλά στρώματα. Όμως η σεζόν δεν θα είναι ίδια αν οι πράσινοι δεν βρεθούν στο Βερολίνο. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0tgt6i8vyg1)

Το λάθος του Σλούκα που χάρισε τη νίκη στη Μακάμπι, θα δώσει τη σειρά στον Παναθηναϊκό!

Ο Κώστας Σλούκας στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι έδωσε πολύ μεγαλύτερη βάση στη δημιουργία. Να βάλει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Κάτι που σαν παίκτης κάνει σχεδόν πάντα στην καριέρα του. Αυτή η νοοτροπία ώρες ώρες του κοστίζει γιατί στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού οι υπόλοιποι περιμένουν από εκείνον το κάτι παραπάνω. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Και μια τέτοια ήταν κόντρα στην Μακάμπι η οποία έφυγε με το διπλό στο ΟΑΚΑ.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, δεν υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο. Όπως στην Κωνσταντινούπολη πέρυσι με το διπλό του Ολυμπιακού στη Φενέρμπαχτσε το οποίο ήταν η κορυφαία εμφάνισή του στα παρκέ της Euroleague. Ο Σλούκας από δημιουργός έγινε εκτελεστής, γιατί αυτό του έδινε η άμυνα. Εκείνος το κατάλαβε και έκανε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ti459g7q4p)

Αυτή η αλλαγή στο τσιπάκι του μυαλού του Σλούκα μπορεί να δώσει και το πάνω χέρι στη σειρά στον Παναθηναϊκό. Όχι μόνο γιατί μέσα σε ένα 48ωρο ο αρχηγός του τριφυλλιού απέδειξε πρώτα από όλα στον εαυτό του ότι μπορεί να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Αλλά και για αγωνιστικούς λόγους.

Η Μακάμπι θα προσέξει πολύ περισσότερο την εκτελεστική δεινότητα του 34χρονου γκαρντ. Και αυτό αυτόματα θα δώσει χώρο και κατοχές στους υπόλοιπους. Και εκεί χρειάζονται τα step-up όπως του Ιωάννη Παπαπέτρου. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ti6kn4ek1d)

Ο Σλούκας ήταν ο μόνος που έμεινε ήρεμος στη ζώνη της Μακάμπι

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού τον στήριξε απόλυτα ακόμη και μετά την κάκιστη επίθεσή του που χάρισε τη νίκη στη Μακάμπι στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Και πώς να γίνει διαφορετικά αφού ο Σλούκας είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα του Αταμάν έκανε το 5 στα 5 μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό που έμοιαζε καθοριστική σε εκείνο το σημείο.

Αυτό το "roller-coaster" συναισθημάτων συνέβη και στο παιχνίδι με τη Μακάμπι. Πάνω που οι πράσινοι είχαν βρει μεγάλο προβάδισμα στην τρίτη περίοδο, ήρθε η ζώνη του Κάτας να τους μπερδέψει και να τους βγάλει εκτός της ζώνης άνεσής τους. Παρ' όλα αυτά ο αρχηγός επέστεψε στο παρκέ και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, παρέα με τους Παπαπέτρου και Λεσόρ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ti1gc0l6mx)

Αν μείνει ήρεμος ο Κώστας Σλούκας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να μη γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ειδικά αν ο Γουέιντ Μπόλντγουιν δεν είναι καλά σωματικά. Η Μακάμπι δεν έχει τα γκαρντ για να μαρκάρει και τον 'Ελληνα γκαρντ αλλά και τον Κέντρικ Ναν. Πόσο να αντέξουν ο Μπλατ και ο Ντι Μπαρτολομέο; Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ακόμη και με 4 φάουλ από την τρίτη περίοδο, ο Σλούκας δεν πιέστηκε ούτε σε μια επίθεση, καταδεικνύει τη διαφορά ποιότητας των ομάδων για την οποία φωνάζει ο Εργκίν Αταμάν.

Υ.Γ. Η τελευταία φάση με την τάπα του Κώστα Αντετοκούνμπο στον Αντόνιους Κλίβελαντ είναι αυτό ακριβώς που εκπέμπει ο Εργκίν Αταμάν. Σε μια σειρά που έχει γίνει πολεμική, τέτοιες ενέργειες ανεβάζουν τα επίπεδα έντασης και αυτοπεποίθησης.