Το... τρίτο ημίχρονο του Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει και πολύ... social media, αναφορικά με όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης (7/5) στο ΟΑΚΑ. Οι "πράσινοι" πήραν την πρόκριση για το Final 4 της Euroleague, με τους Ισραηλινούς να φωνάζουν για τη διαιτησία.

Ο Παναθηναϊκός πανηγυρίζει την πρόκριση σε Final 4 της Euroleague μετά από 12 χρόνια και φιλοδοξεί να πάρει το 7ο τρόπαιο του. Ο Κώστας Σλούκας είναι εκ των πρωταγωνιστών αν και ολοκλήρωσε τη σειρά με την Μακάμπι Τελ Αβίβ βγάζοντας τραυματισμό στην γάμπα για μια ακόμα φορά φέτος!

Για τον έμπειρο γκαρντ θα είναι η ενδέκατη φορά που θα μετάσχει σε Final 4 με συνολικά τρεις διαφορετικές ομάδες. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, την Φενέρμπαχτσε και τον Παναθηναϊκό.

Βέβαια κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά και στα πρώτα ματς με την Μακάμπι Τελ Αβίβ έγινε δέκτης αρνητικών σχολίων. Μάλιστα η σύζυγος του 34χρονου γκαρντ, Μαρία Δαρσινού, με ποστάρισμά της στο Instagram απάντησε με λακωνικό τρόπο στους επικριτές του.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε φωτογραφία του Σλούκα με τις φανέλες του Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Φενέρ, συνδυάζοντας το ποστάρισμά της: "Ο Δαρσινός είναι πρόβλημα...", απαντώντας έτσι με τον δικό της τρόπο σε όσους κρίνουν και κατακρίνουν το τελευταίο διάστημα τον πολύπειρο γκαρντ.

Η απάντηση του Έντι Τζόνσον στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Στο μεταξύ η ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου πως "… μόνο ο Ντόμινικ Γουίλκινς ήταν ανώτερος του Κέντρικ Ναν από τους ξένους που έπαιξαν ποτέ στην Ελλάδα» φαίνεται πως δεν άρεσε στον Έντι Τζόνσον.

Ο Αμερικανός άλλοτε σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού έσπευσε να απαντήσει σε ένα σχετικό δημοσίευμα. "Ξεχνά τι έκανα στην ομάδα του για μια ολόκληρη σεζόν", ανέφερε και στη συνέχεια απαντώντας σε κάποια σχόλια φιλάθλων έγραψε: "Δεν μου αρέσει το πράσινο. Είναι soft χρώμα, το κόκκινο είναι το καλύτερο".

Υπήρξε και συνέχεια καθώς ο Έντι Τζόνσον απάντησε σε σχόλιο φίλου του Παναθηναϊκού, ο οποίος του έγραψε: "Και τι έκανες; Πήρες την Ευρωλίγκα;", για να σχολιάσει ο Έντι Τζόνσον: "Πάντως νίκησα την ομάδα σου στο δρόμο για τον τελικό και πήρα το πρωτάθλημα, οπότε… ναι. Όσο μου φωνάζατε και με βρίζατε, τόσο με κάνατε να καταστρέφω την ομάδα σας όπου την έβρισκα".

Ο Έντι Τζόνσον τη σεζόν 1994/95 έπαιξε στον Ολυμπιακό τον οποίο οδήγησε στον τελικό του Final 4 της Σαραγόσα έχοντας καθοριστικούς πόντους στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό. Στον τελικό οι "ερυθρόλευκοι" ηττήθηκαν από τη Ρεάλ του Σαμπόνις και του Αρλάουκας, που είχε στον πάγκο της τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Κατέκτησε, ωστόσο, το ελληνικό πρωτάθλημα με 3-2 στους τελικούς απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ο «Fast Eddie» είχε 21,2 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2,1 ασίστ και 1 κλέψιμο κατά μέσο όρο σε 53 αγώνες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Οι βολές του Κάτας για την διαιτησία του Παναθηναϊκός - Μακάμπι

Στην αντίπερα όχθη η Μακάμπι Τελ Αβίβ διαμαρτύρεται έντονα για την διαιτησία του αγώνα.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας του Ισραήλ, Οντέντ Κάτας: "Δεν μιλήσαμε ποτέ για τους διαιτητές κατά τη διάρκεια της σειράς, ακόμη κι όταν οι αντίπαλοί μας το έκαναν, αλλά ίσως πρέπει να το κάνουμε τώρα. Δεν γίνεται σε ένα Game 5, σε ένα ματς με τόσες επαφές και που είναι τόσο physical, οι βολές να είναι 35-6, αν εξαιρέσουμε τις τέσσερις στο τέλος του Λορέντζο Μπράουν. Ίσως να είναι μία απλή σύμπτωση, αλλά αυτό είναι ένα τρελό νούμερο".

Τα επικριτικά σχόλια από τις γυναίκες των Μπράουν, Κλίβελαντ


Παράλληλα τις βολές της έριξε και η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, στο προφίλ της στο instagram: "EuroLeague, δείτε τους διαιτητές σας! Δεν είναι ωραίο να βλέπεις να σε κλέβουν!", έγραψε χαρακτηριστικά σε στόρι στο Instagram.


Την... σκυτάλη πήρε η σύζυγος του Αντόνιους Κλίβελαντ, Μονίκ, για να διαμαρτυρηθεί… διαδικτυακά για τη διαιτησία στο Game 5 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό.

"Παίξαμε κόντρα στους διαιτητές και τον Παναθηναϊκό. Δεν διαμαρτυρηθήκαμε ούτε μια φορά σε όλη τη σειρά, αλλά αυτό που έγινε ήταν πολύ άσχημο. Πολύ άσχημο! Η Μακάμπι εκτέλεσε 10 βολές σε όλο το παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός 35! Δεν έχει λογική! Μας έδωσαν τρεις τεχνικές ποινές, τις δύο στην τέταρτη περίοδο. Στον Παναθηναϊκό; Καμία!", έγραψε σε διαδοχικά stories στο Instagram.