Όταν άφηνε τη σκιά του Λούκα Ντόντσιτς για να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, πολλοί απόρησαν με την επιλογή τόσο του ίδιου όσο και της ομάδας. Πλέον όμως δεν αμφιβάλλει κανείς και ο Τζέιλεν Μπράνσον έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους γκαρντ του NBA. Τελευταίο θύμα του οι Φιλαδέλφεια Σίξερς του Τζοέλ Εμπίντ και του Ταϊρίς Μάξεϊ οι οποίοι μετά το "break" στο "Maddison Square Garden" ίσως να θεώρησαν ότι η ισοφάριση της σειράς ήταν δεδομένη. Λογάριαζαν όμως χωρίς την ομάδα του Τίμποντο.

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας έναν συγκλονιστικό Μπράνσον (41 πόντοι, 3/8 τρίποντα, 12 ασίστ) κατάφεραν να πάρουν τη νίκη μέσα στο "Wells Fargo Center" και να στείλουν τους Σίξερς σπίτι τους. Ο ηγέτης των Νικς μάλιστα έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας μετά τον Μπέρναρντ Κινγκ το 1984 που πραγματοποιεί τρεις συνεχόμενες εμφανίσεις στα Playoffs με 40+ πόντους και ο πρώτος με 35+ πόντους και 5+ ασίστ σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια Playoffs μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν!

Ο ασύλληπτος Μπράνσον και ο "clutch" Χαρτ χάρισαν τη νίκη-πρόκριση στους Νικς

Η ομάδα της Νέας Υόρκης αιφνιδίασε τους πάντες μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια από το ξεκίνημα και βρίσκοντας μέχρι και +22 (33-11) στην πρώτη περίοδο με τον Ντι Βιντσέντζο (23 πόντοι, 5/9 τρίποντα) να είναι... άχαστος από την περίμετρο. Παρ' όλα αυτά η Φιλαδέλφεια όχι απλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή πριν καν βγει το πρώτο ημίχρονο, αλλά βρήκε και δικό της +10 στην τρίτη περίοδο, με τους Νεοϋορκέζους όμως να αντιδρούν έχοντας σφυγμό. 

Στο τέλος οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι με τον Μάξεϊ (17 πόντοι, 6/18 σουτ, 1/6 τρίποντα) να ανεβάζει την απόδοσή του στο πλάι του Εμπίντ (39 πόντοι, 2/5 τρίποντα, 13 ριμπάουντ). Παρ' όλα αυτά ένα επιθετικό ξέσπασμα του Μπράνσον και ένα μυθικό κάρφωμα του Ανουνόμπι (19 πόντοι, 2/5 τρίποντα) έδωσαν διαφορά στους φιλοξενούμενους. Η Φιλαδέλφεια κατάφερε να ισοφαρίσει όμως τότε ο Τζος Χαρτ (16 πόντοι, 3/5 τρίποντα, 14 ριμπάουντ) έβαλε τη σφραγίδα του στο παιχνίδι με καθοριστικό τρίποντο για το 111-114 (έπειτα από ασίστ του Μπράνσον). 

New York Knicks vs Philadelphia 76ers Full Game 6 Highlights | May 2 | 2024 NBA Playoffs

Οι Νιου Γιορκ Νικς, λοιπόν, έγιναν η ομάδα που προκρίθηκε στους ημιτελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας στα Playoffs του NBA, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τους Ιντιάνα Πέισερς σε ένα ματσάρισμα των Χαλιμπέρτον και Μπράνσον που αναμένεται άκρως εντυπωσιακό.

Τα δωδεκάλεπτα: 22-36, 54-51, 83-83, 115-118