Η Mazda μπαίνει με την σειρά της στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης επιλέγοντας μάλιστα να παρουσιάσει το πρώτο ηλεκτρικό της μοντέλο στην εντός έδρας έκθεση αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Τόκυο από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου.

Πάντως η εταιρία επιμένει να κρατά ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από το ηλεκτρικό της μοντέλο αρκούμενη απλώς στην παραδοχή πως θα πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο. Πάντως μέχρι στιγμής ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει κάποια πρωτότυπα εξέλιξης του ηλεκτρικού Mazda τα οποία βασίζονταν στο CX-30 αν και τελικά είναι πολύ πιθανό το μοντέλο παραγωγής να μην έχει καμία σχέση με αυτό.

Πάντως οι φήμες σχετικά με το νέο μοντέλο αναφέρουν πως η ισχύς θα προέρχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση κοντά στους 150 ίππους και τα 26 χλγμ ροπής ο οποίος θα τροφοδοτείται από μπαταρία 35 kWh. Εάν αυτά τα δεδομένα αποδειχθούν βάσιμα υπολογίζεται πως η αυτονομία του αυτοκινήτου θα κυμαίνεται κοντά στα 250 χιλιόμετρα, κάτι αρκετά κοντινό με αυτή του Mini Cooper SE. Πάντως εκτός από την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση η οποία θα πωλείται στην Ευρώπη είναι πολύ πιθανό το νέο μοντέλο να προσφέρεται και με range extender για τις αγορές της Ασίας και της Αμερικής.