Η εσωτερική αγορά αυτοκινήτου της Ιαπωνίας έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, όπως για παράδειγμα τα λιλιπούτεια από όλες τις απόψεις K-Cars, καθώς και μερικά μοντέλα που πραγματικά εκπλήσσουν. Πίσω από αρκετά από αυτά βρίσκεται η Mitsuoka. Μια μικρή καροσερία που πρόσφατα παρουσίασε το πρώτο SUV της.

Πρόκειται για το Mitsuoka Buddy, που όσο και να προσπαθήσει δεν πρόκειται να περάσει απαρατήρητο. Ο λόγος είναι μάλλον προφανής: έχει το στυλ που είχαν πριν από κάμποσα χρόνια τα αμερικάνικα SUV.

Έτσι η όρθια χρωμιωμένη μάσκα του σε συνδυασμό με τους διπλούς τετράγωνους προβολείς παραπέμπουν άμεσα στο Chevrolet Tahoe των αρχών της δεκαετίας του ’90. Στο πίσω μέρος του κυριαρχούν τα κάθετα φώτα, η διχρωμία της πέμπτης πόρτας αλλά και ο χρωμιωμένος προφυλακτήρας που παραπέμπει σε ακόμα πιο παλιά χρόνια της αυτοκίνησης.

Φυσικά η Mitsuoka δεν έχει ούτε το μέγεθος και φυσικά ούτε τις δυνατότητες να εξελίξει από λευκό χαρτί ένα SUV. Χρησιμοποιεί ως βάση για τα μοντέλα της ένα από τα πιο γνωστά και πλέον επιτυχημένα ιαπωνικά SUV, το RAV4 της Toyota.

mitsuoka-buddy--_4__77761_391087_type15016


H παρουσία του RAV4 οπτικά γίνεται αντιληπτή μόνο στο προφίλ του Buddy, καθώς και στη γκάμα των κινητήρων. Η οποία αποτελείται από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 2,0 lt με τα 171 PS, καθώς και από το υβριδικό σύνολο γύρω από τον 2.5 βενζίνης και τη συνολική απόδοση των 178 PS.

Η Mitsuoka θα αρχίσει να δέχεται πληροφορίες για το Buddy στα τέλη Νοεμβρίου ενώ τότε θα αποκαλύψει και την τιμή του.