Η Dacia κρατώντας το στυλ του Duster, προχώρησε ένα βήμα πιο μπροστά και βγάζει στην παραγωγή το Bigster Concept, το οποίο είναι ένα ευρύχωρο, στιβαρό και για σκληρές διαδρομές όχημα ελεύθερου χρόνου.

Πρόκειται για ένα SUV μήκους 4,6 μέτρων, με πολλές διαφοροποιήσεις στην μάσκα και στα σκαλοπάτια, ενώ ενσωματώνει και το νέο σήμα της Dacia. Ουσιαστικά το Dacia Bigster Concept συνοψίζει την εξέλιξη της μάρκας και την αλλαγή του DNA, χωρίς ωστόσο να απογαλακτoποιείται από τις βασικές αρχές της εταιρείας.

Οι αναλογίες του Dacia Bigster Concept ακολουθούν την τάση των τελευταίων ετών και όπως δείχνουν οι στυλιστικές γραμμές οι σχεδιαστές θέλουν να δώσουν ένα διαχρονικό ύφος στο μοντέλο.

Οι γενναιόδωρες εξωτερικές του διαστάσεις υπόσχονται ευρύχωρη καμπίνα, που μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση πέντε επιβάτες. Η υπογραφή φωτισμού σε σχήμα Υ, επισημαίνει το τολμηρό και δυναμικό στυλ του SUV, ενώ το σκούρο πράσινο χρώμα υποστηρίζει την περιπετειώδη φύση του οχήματος.

Το Dacia Bigster Concept θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B και θα υποστηρίζει υβριδικά σύνολα και εναλλακτικούς τύπους καυσίμου, όπως LPG και CNG.