Η νέα EQA 250 σηματοδοτεί την αρχή ενός δικτύου παραγωγής που εξηλεκτρίζεται και αποτελεί τον «Bενιαμίν» της οικογένειας των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τα διακριτικά EQ σημαίνουν ευφυής ηλεκτρική κινητικότητα και η Mercedes-Benz, με την συγκεκριμένη επωνυμία έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό brand, ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας για προϊόντα, υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες.

 H νέα Mercedes-Benz EQA είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV. Διαθέτει πρωτοποριακή σχεδίαση και ο διαισθητικός χειρισμός είναι τα δύο κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου. Εχει μεγάλη αυτονομία και διασφαλίζει την απόλυτη χρηστικότητα στην καθημερινότητα.

 Η παραγωγή της EQA στο εργοστάσιο της Mercedes στο Rastatt της Γερμανίας ξεκίνησε το 2020 και βγαίνει από την ίδια γραμμή παραγωγής οχημάτων με συμβατικά ή υβριδικά συστήματα κίνησης, καθώς στο εργοστάσιο παράγονται οι A-Class, A-Class Sedan, B-Class και το compact SUV GLA με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και σε plug-in hybrid εκδόσεις.

 Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 με 140 kW (190 ίππους) και αυτονομία κατά WLTP 426 χιλιομέτρων, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση. Η EQA 250 με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς έρχεται με πολλά καινοτόμα συστήματα. Διαθέτει προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive High beam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX με 2 οθόνες 7.25 ιντσών.

 Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες. Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά.

 Η νέα EQA είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη ανώτατη λιανική τιμή προ φόρων από 39.992 ευρώ.