Μέσα από μια συνέντευξη τύπου, η Ford αποκάλυψε τα σχέδια της που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά & υβριδικά μοντέλα που θα παρουσιάσει στα επόμενα χρόνια.

Η Ford ανακοίνωσε λεπτομέρειες για επτά από τα 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα που προγραμματίζει να κυκλοφορήσει την επόμενη πενταετία. Μεταξύ αυτών οι υβριδικές εκδόσεις του F-150 pick up και της Mustang για τις ΗΠΑ, ενός plug in hybrid Transit Custom van για την Ευρώπη και ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 482 χιλιομέτρων για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Για την περίπτωση της Mustang, η Ford υποστηρίζει ότι η απόδοση του υβριδικού συνόλου θα φτάνει στα επίπεδα ενός V8 κινητήρα και αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2020. H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την επένδυση 700 εκατομμυρίων δολαρίων που αφορούν την επέκταση του Εργοστασίου Παραγωγής στο Flat Rock στο Michigan που θα κατασκευάζει αυτόνομα και ηλεκτρικά οχήματα μαζί με τις Mustang και Lincoln Continental. Η επέκταση θα δημιουργήσει 700 άμεσες νέες θέσεις εργασίας.

«Καθώς όλο και περισσότεροι πελάτες ανά τον κόσμο δείχνουν ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ford δεσμεύεται να γίνει Νο1 πάροχος μιας ευρείας γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων, υπηρεσιών και λύσεων, που θα κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες» δήλωσε ο Mark Fields, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

πηγη: newsauto.gr