Πέρα από το νέο σχεδιαστικό μοτίβο με την ακόμη πιο εμφατική οκτάγωνη μάσκα με τις έξι φάσες, τους προηγμένους προβολείς λέιζερ Matrix και τα ενιαία πίσω στενόμακρα φωτιστικά σώματα, το Q8 Concept δείχνει πως θα είναι η ναυαρχίδα της και ένα μέρος από την τεχνολογία που θα υιοθετηθεί στα μοντέλα της μέσα στην επόμενη πενταετία.

Με μέγεθος ενός μεγάλου SUV και κουπέ στιλ το Q8 ξεπερνά ελάχιστα τα πέντε μέτρα σε μήκος, ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το τεράστιο τρίμετρο μεταξόνιο που διασφαλίζει αρχοντικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Εξίσου εντυπωσιακό είναι το δίμετρο σε πλάτος αμάξωμα, ενώ εντυπωσιακό (όσο και ανούσιο;) είναι όπως θα δείτε στο βίντεο το σκέπασμα των προβολέων με μεταλλικές επιφάνειες όταν είναι σβηστά.

Πάντως, το άνοιγμα των δίχως πλαίσιο θυρών -όχι μέσω κάποιων χειρολαβών- πατώντας το λογότυπο της Audi στις κολώνες είναι κάτι που θα δούμε σύντομα και σε μοντέλα παραγωγής. Στο high tech διάκοσμο ξεχωρίζουν οι πολλές touch-screen, οι διακόπτες με λειτουργία χειρονομίας και η μεγάλη κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών όπου συνδυάζεται το επόμενης γενιάς σύστημα πολυμέσων.