Μετά τη Williams και τη Sauber ήρθε η σειρά της Renault να αποκαλύψει το δικό της μονοθέσιο σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Λονδίνου. Το όπλο της ομάδας, η οποία μετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο θεσμό μετά την εξαγορά της Lotus, είναι βαμμένο στο παραδοσιακό κίτρινο χρώμα της εταιρείας με περισσότερο, όμως, μαύρο από το μέσον και πίσω σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σχεδιαστικά, η διαμόρφωση της πίσω αεροτομής όσο και του ρύγχους ακολουθούν παρόμοια «μονοπάτια» σε σχέση με εκείνα των Williams και Sauber, ενώ χαρακτηριστικό είναι το αρκούντως αιχμηρό σχήμα (shark fin) του καλύμματος της κινητήρας μονάδας. Σε σχέση με πέρσι, οι σχεδιαστές-αεροδυναμιστές του γαλλικού εργοστασίου επενέβησαν τόσο στις εισαγωγές που διοχετεύουν αέρα στον κινητήρα ακριβώς πάνω από το κεφάλι του πιλότου, όσο και στα στοιχεία γύρω από τις πλευρικές.

Θυμίζουμε πως μετά την αποχώρηση του Fred Vasseur, η ομάδα ενέταξε στους κόλπους της τον προερχόμενο από την Red Bull Racing, Pete Machin, ως υπεύθυνο για την αεροδυναμική απόδοση του μονοθεσίου.

Με τα επιτεύγματα της περσινής χρονιάς να μην έχουν αφήσει ικανοποιημένους τους ανθρώπους της Renault (σ.σ.: η συγκομιδή της ομάδας περιορίστηκε στους μόλις 8 βαθμούς), στόχος για το 2017 είναι η κατάκτηση της πέμπτης θέσης της γενικής κατάταξης. Σε ότι αφορά στους πιλότους, αξίζει να θυμίσουμε πως στα κοκπιτ της RS17 θα φιλοξενηθούν φέτος ο Jolyon Palmer και ο Nico Hulkenberg.

Πηγή: 4troxoi.gr