Η εξαγορά της Opel από τους Γάλλους της PSA ήταν αναμενόμενο πως θα έφερνε σημαντικές αλλαγές στη «σύσταση» της γκάμας της πρώτης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters, η PSA επανεξετάζει αυτή τη στιγμή όλα τα μελλοντικά σχέδια της γερμανικής εταιρείας που αφορούν στην παρουσίαση νέων μοντέλων με γνώμονα τη «μεταμόσχευση» σε αυτών τεχνολογιών και δαπέδων που η ίδια έχει ή θα εξελίξει στο προσεχές μέλλον.

Χαρακτηριστική φαίνεται να είναι η περίπτωση του νέου Opel Corsa, το οποίο θα καθυστερήσει την εμφάνισή του για έναν χρόνο προκειμένου να «χτιστεί» πάνω σε κάποιο από τα υπάρχοντα δάπεδα της PSA. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις, οι άφιξή του στις εκθέσεις της Opel δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το 2020.

Τα παραπάνω, μάλιστα, φαίνεται να επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο CEO της PSA, Carlos Tavares:

«Οι ομάδες μας δουλεύουν ήδη πάνω στο θέμα αυτό».

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό των νέων ιδιοκτητών της Opel, έως το 2023 η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει επιπλέον τρία νέα μοντέλα που θα «πατούν» πάνω σε δάπεδα τη ς PSA.

Σχολιάζοντας τα νέα Crossland X και Grandland X, τα οποία ήδη βασίζονται σε δάπεδα της PSA, ο νυν CEO της Opel, Karl-Thomas Neumann, τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τα αυτοκίνητα αυτά αποδεικνύουν ότι δύο σπουδαίες ομάδες εξέλιξης μπορούν να εργαστούν μαζί ώστε να κατασκευαστούν δύο πραγματικά Opel πάνω σε πλατφόρμες της PSA».

Πηγή: 4troxoi.gr