Εδώ μιλάμε, κυριολεκτικά, για την επιτομή του lifestyle, καθώς η «σφραγίδα» της μάρκας συνδυάζεται με μια έντονα απελευθερωτική τάση. Ο κάτοχος του ΜΙΝΙ Countryman έχει μονίμως στα χείλη του τη φράση: «Φεύγω τώρα, θα τα πούμε κάποια άλλη στιγμή»! Το πιστοποιείς αυτό μόλις βρεθείς σε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, όπως για παράδειγμα στην Παύλιανη της Φθιώτιδας, σε ένα τοπίο υψηλού φυσικού κάλλους, από τα πλέον χαρακτηριστικά των ορεινών περιοχών της Ελλάδας.
Η φιλική προσάρτηση της εικόνας του συγκεκριμένου μοντέλου στο εν λόγω περιβάλλον αποδεικνύει πως ένα βιομηχανικό προϊόν μπορεί να γίνει τέχνη στα σωστά χέρια. Η δική μας μετάβαση, πάντως, από την Αθήνα, μέσω εθνικής οδού, έως τις Θερμοπύλες και από εκεί, μέσω Μπράλου, στον επαρχιακό δρόμο για τον τελικό προορισμό μας, με το νέο Countryman στην εκδοχή Cooper S All4 με δίλιτρο βενζινοκινητήρα 192 ίππων και αυτόματο οκτατάχυτο κιβώτιο (από 36.120 ευρώ), μας έκανε να νιώσουμε πως «είμαστε ακόμη ζωντανοί»!

Το νέο Mini Countryman -έχοντας υποστεί διακριτικές σχεδιαστικές αλλαγές- έρχεται με αυξημένο μήκος κατά 20 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο, πλάτος +3 εκατοστά και μεταξόνιο +7,5 εκατοστά. Εισπράττεις το γεγονός ότι το αυτοκίνητο έχει γίνει πιο άνετο στην καμπίνα, διαθέτοντας μεγαλύτερα καθίσματα, περισσότερους χώρους και αυξημένο χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 450 λίτρα με τα πίσω καθίσματα σε πλήρη ανάπτυξη - αν αναδιπλωθούν φθάνει τα 1.309 λίτρα, ενώ μετακινούνται κατά 13 εκατοστά μπροστά/πίσω (προαιρετικός εξοπλισμός) διευρύνοντας τον χώρο, αναλόγως με τις ανάγκες των επιβατών ή των αποσκευών.
Στον προαιρετικό εξοπλισμό ανήκει το ηλεκτρικό άνοιγμα/κλείσιμο της πέμπτης πόρτας, το Picnic Bench, μία μαλακή επιφάνεια που αναδιπλώνεται από τον χώρο αποσκευών και γίνεται κάθισμα για δύο, καθώς και το πακέτο αποθηκευτικών χώρων το οποίο περιλαμβάνει μεταβλητό πάτωμα φόρτωσης, κρίκους πρόσδεσης, ιμάντες, αλλά και ένα ανοξείδωτο ατσάλινο ένθετο στο σκαλοπάτι φόρτωσης.

Στον βασικό εξοπλισμό, πλέον, περιλαμβάνονται σπορ δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι, υποβραχιόνιο εμπρός, Radio MINI Visual Boost & Bluetooth, υπολογιστής ταξιδιού, αισθητήρας φώτων/βροχής, βελούδινα πατάκια, λευκά φλας, σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, προειδοποίηση προσέγγισης πεζών, πακέτο Salt για εκδόσεις Cooper S/SD. H φθηνότερη έκδοση του νέου Countryman, το Cooper 1.5 με 136 ίππους, τιμάται 26.970 ευρώ. Το πιο προσιτό με πετρελαιοκινητήρα είναι το Cooper D 2.0 με 150 ίππους στα 32.400 ευρώ.

Πηγή: naftemporiki.gr