Έχοντας δώσει το σχεδιαστικό στίγμα του, στη διεθνή έκθεση της γαλλικής πρωτεύουσας το 2016 μέσω του concept LIV-2, η SsangYong προχωρά στο επόμενο βήμα με το πρώτο δείγμα γραφής της έκδοσης παραγωγής του νέου Rexton το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Σεούλ, εντός της επόμενης εβδομάδας.

Το πρώτο teaser του μοντέλου που θα εξακολουθεί να αποτελεί την κορυφή της SUV γκάμας της φίρμας δείχνει μια σχεδιαστική στροφή που θα έλεγε κανείς ότι καθιστά την εξωτερική του εμφάνιση πιο οικεία στο ευρωπαϊκό μάτι.

Ίσως η βελτιωμένη αισθητική του να έχει κάποια σχέση με την απόκτηση του οίκου Pininfarina από την μητρική της SsangYong, Mahindra&Mahindra το 2015, αν και η συνδρομή του ιταλικού οίκου δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Σε ό,τι αφορά την teaser εικόνα του εσωτερικού, η SsangYong φαίνεται να ακολουθεί μια λιτή αισθητική με στοιχεία πολυτέλειας όπως προδίδουν οι λεπτομέρειες από ξύλο στο ταμπλό και η μεγάλη οθόνη στο κέντρο του, επιδιώκοντας ένα μείγμα διακριτικής πολυτέλειας, σχεδιαστικής απλότητας και χρηστικότητας.

Μαζί με τα teaser οι Κορεάτες έδωσαν στη δημοσιότητα και τις διαστάσεις του νέου μοντέλου οι οποίες συνοψίζονται σε 4,85 μ. μήκος, 1,92 μ. πλάτος, 1,8 μ. ύψος και μεταξόνιο 2,86 μέτρων.

Κάτω από το καπό του θα βρεθούν νέας τεχνολογίας, «πιο φιλικοί προς το περιβάλλον» diesel κινητήρες ενώ θα υπάρξουν και επιλογές βενζίνης. Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα, όπως σημειώνει η SsangYong, το νέο Rexton θα είναι ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του καθώς στην κατασκευή του πλαισίου θα αξιοποιηθεί συνδυαστικά ένα διαφορετικού τύπου κράμα χάλυβα ελαστικότητας άνω του 1,5 GPa ενώ ο υψηλής αντοχής χάλυβας θα περιοριστεί στο 63% της κατασκευής.