H ΜcLaren έχει ανακοινώσει ελάχιστα στοιχεία για το νέο της υπεραυτοκίνητο το οποίο θα  αντλήσει τις επιρροές του από το θρυλικό McLaren F1 της δεκαετίας του ’90.

Για την ακρίβεια το βρετανικό hypercar το οποίο αναμένεται το 2019 και θα είναι τριθέσιο δεν έχει ακόμα ούτε όνομα, όντας γνωστό μόνο από την κωδική ονομασία ΒP23 και από ένα πρώτο σκίτσο το οποίο αποκαλύπτει ελάχιστα για τη «συνέχεια» τoυ θρυλικού F1.

H έλλειψη απτών στοιχείων δεν εμπόδισε ωστόσο την McLaren να δημοσιοποιήσει την τιμή του η οποία διαμορφώνεται σε δύο εκατομμύρια στερλίνες (περίπου 2,3 εκ. ευρώ) αλλά και ούτε τους μελλοντικούς του ιδιοκτήτες να «εξαντλήσουν» ήδη τα 106 «αντίτυπα» στα οποία θα κατασκευαστεί το μοντέλο.

«Από την ημέρα που πρωτοανέλαβα, συνεχώς αναρωτιόμουνα γιατί δεν κατασκευάζουμε ένα ακόμα τριθέσιο. Όταν τελικά το ανακοινώσαμε, κυριολεκτικά πλημμυρίσαμε από παραγγελίες. Έπρεπε συνεχώς να βρίσκω έναν ευγενικό τρόπο να λέω “όχι”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της McLaren, Mike Flewitt.

Όπως, μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε πολλοί πελάτες της McLaren ήταν πρόθυμοι να προχωρήσουν σε πενταψήφιες προκαταβολές προκειμένου να δουν το όνομά τους στη λίστα των 106 ιδιοκτητών του «υπερπολυτελούς GT» όπως το χαρακτηρίζει η φίρμα από το Woking.

Σε ό,τι αφορά τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία, εκτός από την ημερομηνία άφιξης και την τιμή του, το βρετανικό hypercar υπόσχεται να είναι το ισχυρότερο αλλά και το αεροδυναμικά αποδοτικότερο αυτοκίνητο που η McLaren σχεδίασε ποτέ.

Αυτό σημαίνει πιθανότατα ότι το BP23 θα προσφέρει περισσότερη ισχύ από το υβριδικό σύνολο του P1 των 1.000 ίππων, διαθέτοντας μια βελτιωμένη εκδοχή του υβριδικού συνόλου ενώ θα επωφεληθεί και από το νέας γενιάς ανθρακονημάτινο πλαίσιο της φίρμας το οποίο θα του εξασφαλίζει ένα ιδιαίτερα χαμηλό βάρος.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει ο Mike Flewitt στο βρετανικό Τύπο, το σίγουρο είναι ότι η πρόσβαση στo τρίτο κάθισμα θα είναι ευκολότερη σε σχέση με το θρυλικό F1.