Ως γνωστόν, η ηλεκτροκίνηση δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των τετράτροχων.

Αυτό που ενδεχομένως να μην είναι γνωστό αποτελεί η πρόθεση μια ιταλικής βιομηχανίας να «παντρέψει» τη μάλλον παρεξηγημένη ηλεκτροκίνηση με τις μοτοσικλέτες υψηλών επιδόσεων.

Ο λόγος για την Italian Volt, η οποία προσφέρει ήδη ένα υψηλών προδιαγραφών δίκυκλο το οποίο κινείται από έναν και μόνο ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με τη μιλανέζικη φίρμα, η αυτονομία της αμιγώς ηλεκτροκίνητης μοτοσικλέτας φτάνει τα 200 χιλιόμετρα, με τη μέγιστη ταχύτητα να αγγίζει τα 177 χλμ./ώρα. Κρίσιμη για την καθημερινή ευχρηστία της ιταλικής πρότασης αποτελεί η δυνατότητα ταχυφόρτισης.

Συγκεκριμένα, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου ανακτούν το 80% του ηλεκτρικού φορτίου τους σε μόλις 40 λεπτά της ώρας.

Με βάρος 245 κιλών, η ηλεκτροκίνητη μοτοσικλέτα της Italian Volt προσφέρει την επιλογή στον αναβάτη της να παραμετροποιεί την απόδοση του κινητήρα καθώς και τον βαθμό της συμμετοχής του στη διαδικασία ανάκτησης ενέργειας-πέδησης.

Πλήθος επιλογών, ωστόσο, προσφέρει και η αρχιτεκτονική του πλαισίου, επιτρέποντας στον υποψήφιο πελάτη να μεταβάλλει τον χαρακτήρα της μοτοσικλέτας η οποία και θα προσφέρεται σε τρεις τύπους (Scrambler, Roadster και Cafe Racer).