Η βρετανική φίρμα, αναζητώντας νέους τρόπους εκζήτησης και δημιουργίας συλλεκτικών εκδόσεων της Wraith ζήτησε τη συνδρομή διάσημων Βρετανών μουσικών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να προσθέσουν τη δική τους προσωπική τους πινελιά, στις αισθητικές λεπτομέρειες του υπερπολυτελούς coupe.


H συλλογή των μουσικών… Wraith αριθμεί εννέα τέτοιες εκδόσεις οι οποίες με τη σειρά τους βασίζονται στην Inspired by Music, Wraith η οποία παρουσιάστηκε το 2015 και σχεδιάστηκαν με το σκεπτικό να αποτίσουν φόρο τιμής σε μεγάλες προσωπικότητες της βρετανικής μουσικής και στην πορεία τους.

Κάθε μία από τις φιλόμουσες Rolls-Royce Wraith θα δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, σε ιδρύματα και κοινωφελείς οργανισμούς τους οποίους θα επιλέξουν οι μουσικοί που συνέβαλαν στη δημιουργία τους.
Όσο για εκείνους που επιστρατεύθηκαν για την αισθητική τους φροντίδα, δύο από τις Wraith φέρουν την σφραγίδα του Roger Daltrey, frontman των The Who, o οποίος επέλεξε να κοσμήσει την μία Wraith με στοιχεία που θυμίζουν όλη την πορεία του συγκροτήματος και την άλλη με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στο δίσκο Tommy το οποίο κυκλοφόρησε το 1969.


Το καπό της τελευταίας έχει βαφτεί έτσι ώστε να θυμίζει το χαρακτηριστικό γαλάζιο πλέγμα στο εξώφυλλο του δίσκου Tommy, ενώ τις εικαστικές παρεμβάσεις συμπληρώνουν οι επίσης γαλάζιες λεπτομέρειες και τα πουλιά που κοσμούν τις εξωτερικές επιφάνειές της. 

Στο εσωτερικό η μουσική σφραγίδα των Who αποτυπώνεται στα προσκέφαλα και στο υποβραχιόνιο το οποίο αντλεί την έμπνευσή του από το τραγούδι Pinball Wizard.

Εκτός από τις δύο Wraith του R. Daltrey, μία Wraith έχει αναλάβει ο Sir Ray Davies, πρώην frontman των The Kinks o οποίος επέλεξε να βάλει στίχους του Drivin’ και του Shangri-La σε σημεία του εσωτερικού ενώ ακόμα οι ομπρέλες που αποτελούν μέρος του εξοπλισμού της, φέρουν γραμμένους παραλλαγμένους στίχους του Sunny Afternoon.

Από τυπικά βρετανικές Wraith με μουσικό «περιεχόμενο» δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στoυς θρυλικούς Beatle την οποία θα αναλάβει να υλοποιήσει ο Giles Martin, συνθέτης και παραγωγός, γιος του Sir George Martin, του ανθρώπου που πολλοί αποκαλούσαν «το πέμπτο Σκαθάρι» λόγω της εμπλοκής του στις πρώτες επιτυχίες των Beatles. Έτσι η συγκεκριμένη Wraith θα διαθέτει την υπογραφή του Sir George Martin στα προσκέφαλά της, ενώ τα υποβραχιόνια θα φιλοξενούν 30 singles που βρέθηκαν στην κορυφή των charts.

Ακόμα μια Wraith θα αναλάβει να διακοσμήσει η μεγάλη κυρία της βρετανικής μουσικής, Shirley Bassey η οποία, σύμφωνα με τις συστάσεις, έχει επιλέξει ως θέμα τα τραγούδια που η ίδια σφράγισε με την ερμηνεία της σε ταινίες με πρωταγωνιστή τον 007, όπως το Diamonds are Forever, Μoonraker και Goldfinger.

Από τη συλλογή των μουσικών Wraith, δεν θα μπορούσε να λείπει η υπογραφή των Rolling Stones και συγκεκριμένα του Ronnie Wood ο οποίος έχει κληθεί να δώσει το στίγμα του στις επιφάνειες του coupe ενώ και ο κιθαρίστας των Status Quo, Francis Rossi θα δώσει τη δική του εκδοχή μιας συλλεκτικής Wraith.