Μετά την πρεμιέρα της νέας γενιάς του LS 500 στην έκθεση του Detroit στις αρχές της χρονιάς και του υβριδικού LS 500h στην πρόσφατη ελβετική έκθεση, η ιαπωνική φίρμα προετοιμάζει την επόμενη σπορ προσανατολισμού έκδοση της γκάμας με τα διακριτικά F-Sport η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη της επίσημη δημόσια εμφάνιση στην προσεχή έκθεση της Νέας Υόρκης.

Η νέα τετράθυρη ναυαρχίδα της Lexus βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής της φίρμας με την κωδική ονομασία GA-L που σύμφωνα με τις συστάσεις, αποτελεί διαχρονικά την πιο άκαμπτη πλατφόρμα της.
Όπως σημειώνει η Lexus, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της έκδοσης F Sport θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο χάρη στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική «προσφέροντας το πιο συμμετοχικό οδηγικά LS της γκάμας αλλά διατηρώντας τη γνώριμη ποιότητα κύλισης και άνεση που προσφέρει το ιαπωνικό τετράθυρο μοντέλο».

Επί του παρόντος, η Lexus δεν δημοσιοποιεί περαιτέρω πληροφορίες για την σπορ έκδοση η οποία σύμφωνα τουλάχιστον με βάση το πρώτο αυτό teaser θα διαθέτει ορισμένες επιπλέον αισθητικές λεπτομέρειες που να τονίζουν τον πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα της, όπως προδίδει ο γυαλιστερός μαύρος αεροδυναμικός διαχύτης, οι δύο επιχρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης και τα σκούρα φωτιστικά σώματα. Η εικόνα αναμένεται να συμπληρωθεί από αναλόγου ύφους παρεμβάσεις στο μπροστινό τμήμα και στο εσωτερικό κατά τις συνήθειες της ιαπωνικής φίρμας.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, η F Sport έκδοση αναμένεται να διαθέτει μια αναβαθμισμένη ανάρτηση προσαρμοσμένη στον σπορ χαρακτήρα της έκδοσης και η οποία θα συνδυαστεί με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης καθώς και ένα ενισχυμένο σύστημα πέδησης.

Την εικόνα θα συμπληρώσει μια σειρά από συστήματα όπως το Lexus Dynamic Handling το οποίο παρεμβαίνει στα σύστημα πέδησης, ευστάθειας και διεύθυνσης εξασφαλίζοντας μια δυναμικότερη οδική συμπεριφορά αλλά και το ολιστικό πακέτο ασφάλειας της φίρμα, Lexus Safety System+.