Ένα μέρος της γοητείας των αυτοκινήτων της Hot Wheels είναι η προσιτή τους τιμή, κάτι που σίγουρα όμως δεν ισχύει για την συγκεκριμένη λιλιπούτεια αναπαραγωγή του κλασικού van της VW από τη δεκαετία του ’60, η οποία τιμάται σε 100.000-150.000 δολάρια.
Ο λόγος που το συλλεκτικό «Beach Bomb», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη μινιατούρα της Hot Wheels, κοστίζει τόσο δεν είναι απλώς ότι η ημερομηνία κατασκευής του χάνεται το 1969, καθώς το συγκεκριμένο δείγμα ανήκει στην ευάριθμη ελίτ μικροσκοπικών αυτοκινήτων τα οποία, τελικώς δεν οδηγήθηκαν στην ευρεία παραγωγή και διάθεση.

Για την ακρίβεια, το συγκεκριμένο πρωτότυπο δεν πέρασε τις δοκιμές «ταχύτητας» της Hot Wheels καθώς ήταν πολύ βαρύ για τον «εκτοξευτήρα» της Mattel εξαιτίας της διάταξης των δύο σανίδων surf στο εσωτερικό του.

Όταν ωστόσο η εταιρεία αντιλήφθηκε το σφάλμα, είχε ήδη κατασκευαστεί ένας περιορισμένος αριθμός του VW Microbus ο οποίος ωστόσο δεν διατέθηκε ποτέ.

Το συγκεκριμένο αντίτυπο ανήκε σε υπάλληλο της Mattel ο οποίος το είχε χαρίσει ως παιχνίδι στο γιο του. Ο τελευταίος, όταν μεγάλωσε αποφάσισε να αναζητήσει την ιστορία του, και όταν αντιλήφθηκε τη σπανιότητά του να το θέσει προς πώληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και η κόκκινη απόχρωση του λιλιλπούτειου τετράτροχου είναι σπάνια καθώς ελάχιστα κατασκευάστηκαν σε αυτήν την απόχρωση και ακόμα λιγότερα σώζονται μέχρι σήμερα.

Για την ιστορία, στην μικροσκοπική ρέπλικα που τελικά διέθεσε η Mattel στο εμπόριο οι δύο σανίδες του surf ήταν τοποθετημένες στα πλευρά του VW Μicrobus λύνοντας το πρόβλημα ταχύτητας.