Aντάξια των προσδοκιών που δημιουργεί με τις προδιαγραφές του ένα premium σεντάν αποδείχθηκε η BMW Σειρά 5 στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP.

Η έβδομη, κατά σειρά, γενιά της βαυαρικής μπερλίνας «πέρασε» με χαρακτηριστική ευκολία από τις καθιερωμένες δοκιμασίες του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού, εντυπωσιάζοντας μάλιστα με τις επιδόσεις της στην κατηγορία της προστασίας πεζών.

Το νέο πλαίσιο σε συνδυασμό με τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας που διαθέτει η νέα ΒΜW Σειρά 5 στον βασικό εξοπλισμό, της επέτρεψαν να αποσπάσει την ανώτερη διάκριση του EuroNCAP, με την επιμέρους βαθμολογία να αναδεικνύει την αποτελεσματικότητα του αυτοκινήτου. Αναλυτικότερα, η νέα BMW Σειρά 5 «σκόραρε» 91% στην προστασία ενηλίκων και 85% στην προστασία ανηλίκων.

Πολύ κοντά σε αυτά τα επίπεδα έφτασε και η βαθμολογία στην προστασία πεζών (81%), καθώς το γερμανικό σεντάν διαθέτει στον βασικό εξοπλισμό ενεργό καπό, όπως και το σύστημα προειδοποίησης που η BMW ονομάζει “Person Warning”.

O πρόσφατος κύκλος δοκιμών του EuroNCAP περιελάμβανε και το Fiat Doblo, το οποίο ωστόσο έμεινε στα τρία αστέρια, αποτέλεσμα που αναδεικνύει την κατασκευαστική ηλικία του αυτοκινήτου.