Από μια αμερικανική έκθεση όπως της Νέας Υόρκης δεν θα μπορούσαν να λείπει η απαραίτητη δόση υπερβολής που ακολουθεί την αυτοκινητοβιομηχανία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και η οποία μεταφράζεται σε υπερμεγέθη SUV όπως το πρωτότυπο QX80 Monograph που παρουσίασε η Infiniti προλογίζοντας το διάδοχο του ομώνυμου SUV που θα τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας της, στο κοντινό μέλλον, προβάλλοντας ένα ιδιαίτερα επιβλητικό προφίλ.

Με διαστάσεις 5,0 μ. μήκος, 2,0 μ. πλάτος και με μια σειρά στυλιστικών επιλογών όπως το τετραγωνισμένο σχήμα και οι ανάγλυφες πτυχώσεις στο αμάξωμα, το QX80 Monograph δείχνει να κάνει τα πάντα για να υπογραμμίσει το διόλου ευκαταφρόνητο όγκο του ενώ στην ίδια αίσθηση συνηγορεί ο συνδυασμός του μεγάλου μεγέθους της γρίλιας η οποία είναι μεγαλύτερη απ΄ότι σε οποιοδήποτε Infiniti και των στενών, τεχνολογίας LED, φωτιστικών σωμάτων.

Στο πίσω τμήμα, εκτός από την έμφαση στον όγκο με την επιλογή μιας απολύτως γεωμετρικής σχεδίασης κυριαρχεί το μοτίβο των επίσης «φτερωτών» LED ενώ την εικόνα συμπληρώνουν οι αυξημένες δόσεις χρωμίου στα προστατευτικά μπροστά, πίσω και περιμετρικά από το αμάξωμα. Όπως κάθε concept που σέβεται τον εαυτό του ιδίως όταν πρόκειται για ένα αυτοκίνητο premium προφίλ το QX80 Monograph διαθέτει κάμερες αντί καθρεφτών.

Προς το παρόν η Infiniti δεν αποκαλύπτει στοιχεία για το εσωτερικό ή για τον κινητήρα επιφυλασσόμενη για το μέλλον, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι αμφότερα θα είναι εξίσου πληθωρικά με την εξωτερική του εμφάνιση.

Εξάλλου όπως υπογράμμισε και ο επικεφαλής προϊοντικού σχεδιασμού της Infiniti, Francois Bancon μην αφήνοντας περιθώρια παρερμηνειών για τον προορισμό της έκδοση παραγωγής που θα προκύψει από το concept car: «Το QX80 Monograph αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη και ταυτόχρονα ένα ακόμα βήμα προς την μελλοντική κατεύθυνση των μεγάλων μας SUV. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία της Infiniti καθώς το QX80 είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Μέση Ανατολή».