Τα ελαστικά είναι ίσως το πιο παραγνωρισμένο αλλά και το σημαντικότερο εξάρτημα ενός τροχοφόρου μιας και εναπόκειται στην «ικανότητα» κα την αξιοπιστία του η μεταφορά όλων των τεχνολογικών θαυμάτων ενός αυτοκινούμενου στην άσφαλτο ή οπουδήποτε αλλού.

Με αυτό το σκεπτικό, μια νέα ανακάλυψη ή κατεύθυνση στα ελαστικά είναι σημαντική ακόμα και αν αυτή βρίσκεται στους τροχούς ενός ποδηλάτου όπως αυτό που αποκάλυψε η Bridgestone, παρουσιάζοντας ένα νέο είδος ελαστικών που χάρη στην καινοτόμο δομή και κατασκευή τους δεν χρειάζονται αέρα.

Πέρα από το ευχάριστο αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα ελαστικά, σύμφωνα με τις συστάσεις, συνδυάζουν γόμα και ένα είδος ρητίνης που εκτός από την προφανή απαλλαγή από το άγχος ενδεχόμενων κλαταρισμάτων συμβάλλουν και σε μια πιο αποδοτική διαχείριση των αποθεμάτων καουτσούκ από περιβαλλοντικής άποψης.

Και για όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για κάτι το ουτοπικό όπως πολλά από τα πρωτότυπα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, η Bridgestone έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα επιχειρήσει αν διαθέσει στην αγορά αντίστοιχης τεχνολογίας ελαστικά από το 2019.

Αυτό που βέβαια δεν μπορεί να εγγυηθεί κανείς είναι η υιοθέτηση αντίστοιχης τεχνολογίας από τα αυτοκίνητα καθώς κανένα από αντίστοιχα concept ελαστικών χωρίς αέρα που έχουν υπάρξει στο παρελθόν δεν έχουν βρει εφαρμογή κυρίως για λόγους που συνδέονται με την απαίτηση των μέγιστων τόσο σε επίπεδο επιδόσεων όσο και άνεσης για ένα αυτοκίνητο.