H βρετανική υπερπολυτελής φίρμα είναι γνωστή για την εμμονή της στην λεπτομέρεια καθώς και για την συνεχή αναζήτηση τρόπων να ικανοποιεί ακόμα και τις πιο εκκεντρικές απαιτήσεις πελατών της.

Σε αυτό το πλαίσιο ο επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, αποκάλυψε ότι ήδη αναζητούνται τρόποι προκειμένου οι πολυτελείς επενδύσεις του εσωτερικού οι οποίες αποτελούνται κατά κύριο λόγο από δέρμα προερχόμενο από 20 διαφορετικά είδη ζώων, να εμπλουτιστούν με νέα υλικά που θα είναι φιλικά στους vegan.

«Αν είσαι η Bentley, δεν μπορείς να πουλάς ένα ζωικής προέλευσης προϊόν σε κάποιον που ακολουθεί ένα vegan τρόπο ζωής. Έχουμε έρθει σε επαφή με πολλούς ανθρώπους που ακολουθούν το συγκεκριμένο τρόπο ζωής, κυρίως στην Καλιφόρνια, και ήδη μας έχουν ζητήσει να κάνουμε κάτι για αυτούς. Πραγματοποιούμε πολλές ειδικές παραγγελίες σε συνεργασία με τον Mulliner και νομίζω είναι καιρός να κάνουμε και για αυτήν την κατηγορία πελατών μας, καθώς εκπροσωπούν μια συνεχώς ανερχόμενη τάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Stefan Sielaff, επικεφαλής σχεδιασμού της βρετανικής φίρμας.

Όσο για τις εναλλακτικές που αναζητά η Bentley για το παραδοσιακό δέρμα όπως συμπλήρωσε ο ίδιος «σύντομα θα παρουσιάσουμε μια Bentley με vegan εσωτερικό. Φυσικά θα διακρίνεται από την ίδια πολυτέλεια με τις υπόλοιπες Bentley αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο και διαφορετικά υλικά όπως πρωτεϊνικό δέρμα, δέρμα από μανιτάρια και μέδουσες».

Προς το παρόν ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Bentley δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για την άφιξη του μοντέλου με τις επενδύσεις από εναλλακτικής προέλευσης δέρμα λέγοντας ότι είναι κάτι που θα καθοριστεί από τη διαδικασία εξέλιξης των νέων υλικών που πρέπει να περάσουν τα τεστ αντοχής προκειμένου να διασφαλιστεί ότι είναι αντάξια του ονόματος της Bentley.