Η εμβληματική φίρμα μοτοσικλετών ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να λανσάρει 100 νέα μοντέλα μέσα στην επόμενη δεκαετία σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης το οποίο όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος και εγγονός του ιδρυτή της Harley Davidson, William Davidson θα περιλαμβάνει και ηλεκτροκίνητες προτάσεις.

Η 100ετής πλέον φίρμα έχει ήδη παρουσιάσει πριν μερικά χρόνια ένα αντίστοιχο πρωτότυπο, το LiveWire το οποίο αρχικά κατασκευάστηκε για κινηματογραφικούς λόγους, προκειμένου να συμμετάσχει στην ταινία The Avengers, ωστόσο πλέον το project έχει περάσει πλέον στη διακριτική ευχέρεια του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της φίρμας, με την προοπτική να περάσει στην παραγωγή.



«Έχουμε ήδη δείξει πριν μερικά χρόνια την αμιγώς ηλεκτροκίνητη LiveWire ένα project το οποίο παραμένει ζωντανό και εξελίσσεται. Δεν είμαστε ακόμα σε θέση να πούμε πότε θα οδηγηθεί στην παραγωγή αλλά η εξέλιξη συνεχίζεται και η κατασκευή της είναι δεδομένη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο William Davidson.


Όπως επίσης αποκάλυψε ο ίδιος ένα μεγάλο και ξεχωριστό μέρος της διαδικασίας έρευνας και εξέλιξης έχει αφιερωθεί στην εξέλιξη του κατάλληλου ήχου που αν και πολύ διαφορετικός θα πρέπει να είναι εξίσου ξεχωριστός με των συμβατικών Harley Davidson, καθιστώντας τις άμεσα αναγνωρίσιμες.