Η συνεργασία των Γερμανών με τις Renault-Nissan έχει ήδη πολλές εκφάνσεις που αφορούν όλες τις φίρμες και των δύο ομίλων και πλέον ετοιμάζεται να προσθέσει άλλη μία η οποία αφορά την εξέλιξη νέων turbo τετρακύλινδρων κινητήρων βενζίνης με χωρητικότητα 1,2 και 1,4 λίτρα με φόντο τις ολοένα πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων που προωθούνται για τα επόμενα χρόνια από την E.E. εξωθώντας τους κατασκευαστές σε downsizing.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, οι υπό εξέλιξη κινητήρες αναμένεται να δώσουν τα πρώτα δείγματα γραφής με την νέα γενιά της A-Class η οποία αναμένεται το 2018 και η οποία θα έχει ως αφετηρία την νέα αρχιτεκτονική της Mercedes-Benz MFA2.

Με δεδομένο ότι η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αποτελεί τη βάση για όλες τις «μικρές» της γερμανικής φίρμας οι νέοι κινητήρες σταδιακά θα περάσουν και στο τεχνολογικό λεξιλόγιο των νέων B-Class, CLA, GLA αλλά και στην νέα GLB, το νέο crossover που ετοιμάζει η Mercedes-Benz και θα πάρει θέση στην γκάμα πάνω από την GLA.

Σε ό,τι αφορά τη Renault, οι νέοι κινητήρες των 1,2 και 1,4 λίτρων που προς το παρόν φέρουν την κωδική ονομασία M282 αναμένεται να αξιοποιηθούν από το νέο Megane.