Η Levante κατέκτησε με την άφιξή της τον τίτλο του πρώτου SUV της φίρμας και, όπως όλα δείχνουν, σύντομα θα προσθέσει και αυτόν του πρώτου plug-in υβριδικού μοντέλου της Maserati.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του υβριδικού συνόλου που θα αξιοποιήσει η Levante, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της φίρμας, Harald Wester, το ιταλικό SUV αναμένεται να δανειστεί το μηχανικό σύνολο ενός άλλου μέλους του FCA Group και συγκεκριμένα αυτό του Chrysler Pacifica Hybrid.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Maserati, οι αγοραστές του ιταλικού SUV που θα προτιμήσουν την συγκεκριμένη έκδοση δεν αναμένεται να ξεπερνούν το 10% των συνολικών αγοραστών του, ως εκ τούτου η εκ του μηδενός εξέλιξη ενός plg-in υβριδικού συνόλου κρίνεται ασύμφορη σε επίπεδο κόστους εξέλιξης.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το plug-in υβριδικό σύνολο του Chrysler Pacifica θα αξιοποιηθεί ως έχει από την Maserati καθώς όπως αποκάλυψε το στέλεχος των Ιταλών, Umberto Cinni, οι διαδικασίες εξέλιξης και αναβάθμισης του συνόλου έχουν ήδη ξεκινήσει με την προοπτική η συγκεκριμένη έκδοση της Levante να προσφέρει τα ίδια επίπεδα οδηγικής ευχαρίστησης με όλες τις Maserati. 

Παράλληλα με την εξέλιξη της plug-in υβριδικής έκδοσης βρίσκεται «καθ΄οδόν» και η κορυφαία έκδοση GTS του ιταλικού SUV η οποία αν και δεν έχει δώσει επίσημα δείγματα γραφής αναμένεται να αξιοποιήσει τον biturbo V8 των 3,8 λίτρων δια χειρός Ferrari ο οποίος στην περίπτωση της αντίστοιχης έκδοσης της Quattroporte αποδίδει 525 ίππους.