O χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την πρεμιέρα της νέας γενιάς ενός αυτοκινήτου που αποτελεί σημείο αναφοράς πολυτέλειας.
Ο λόγος φυσικά για την νέα όγδοη γενιά της Phantom, την οποία η Rolls-Royce αποφάσισε να προλογίσει κάνοντας μια αναδρομή στο απώτερο παρελθόν του μοντέλου, φέρνοντας στην επιφάνεια ακριβοθώρητα δείγματα τα οποία θεωρούνται μοναδικά τόσο σε επίπεδο κατασκευής όσο και λόγω των διάσημων ιδιοκτήτων τους.

Εκτός από την υπενθύμιση της ιστορίας της Phantom, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ιστορικά μοντέλα θα αναλάβουν επίσης να συνοδεύσουν την νέα Phantom στην πρεμιέρα της η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Mayfair του Λονδίνου στις 27 Ιουλίου.

Αυτή την φορά, πρόκειται για μια Phantom ΙΙΙ του 1936 η οποία ανήκε στο Βρετανό στρατάρχη Bernard Montgomery και ο οποίος είχε στην κατοχή του τρεις Phantom ωστόσο η συγκεκριμένη αποτελούσε την αγαπημένη του, αν και δεν ήταν εκείνος που την είχε παραγγείλει αρχικά.
Την Phantom III είχε παραγγείλει ο Alan Samuel Butler, επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας De Havilland, ο οποίος και ζήτησε από τον HJ Mulliner, ένα πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό για το αμάξωμα που να θυμίζει αεροσκάφος. Εξ ου και η συγκεκριμένη Phantom διαθέτει αυτό το παράξενα κεκλιμένο παρμπρίζ το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις την καθιστά κατά 15% πιο αεροδυναμική και σίγουρα μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες εκπροσώπους του είδους.