Στο δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της VW βρίσκεται ένα ηλεκτροκίνητο van, το οποίο όπως όλα δείχνουν πρόκειται να υιοθετήσει αρκετά από τα ρετρό σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου I.D. Buzz Concept.

Η πληροφορία προέρχεται από το εσωτερικό της γερμανικής φίρμας και δεν θα μπορούσε να αμφισβητηθεί καθώς συνοδεύεται από τα απαραίτητα φωτογραφικά στοιχεία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη διαφάνεια διέρρευσε στη δημοσιότητα και αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια το σχέδιο ανάπτυξης της ηλεκτροκίνητης γκάμας της VW, η έκδοση παραγωγής του I.D. Buzz Concept πρόκειται να λανσαριστεί το 2022, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται σε ποιες αγορές θα απευθύνεται.

Αντιθέτως, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα για το Ι.D., η πορεία του οποίου θα ξεκινήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2019, του I.D. Cross που θα περάσει στην παραγωγή περίπου έναν χρόνο αργότερα, καθώς και για τα I.D. Aero και Lounge, τα οποία ωστόσο θα διατεθούν αποκλειστικά στις αγορές της Κίνας και των Η.Π.Α.

Επιστρέφοντας στο I.D., η ισχύς του αμιγώς ηλεκτροκίνητου hatchback της VW θα φτάνει τους 170 ίππους, ενώ η αυτονομία του θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 600 χιλιομέτρων.