Το τρίτο μέλος της «οικογένειας» κινητήρων Ingenium της Jaguar θα είναι όπως όλα δείχνουν και το ισχυρότερο. Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε μία ακόμα έκδοση ισχύος για τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει πλέον τους 300 ίππους και τα 400 Nm ροπής.

Είχαν προηγηθεί εκείνες των 250 και των 200 ίππων, οι οποίες μέχρι σήμερα αποτελούσαν τη βάση της γκάμας των πιο προσιτών προτάσεων της βρετανικής φίρμας.

Παρουσία 300 ίππων, οι επιδόσεις των Jaguar XE, XF και F-Pace αυτομάτως βελτιώνονται χωρίς παρόλα αυτά να αυξάνονται σημαντικά οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου.

Επιλέγοντας, πάντως, την ισχυρότερη διαμόρφωση του δίλιτρου και προφανώς υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης, μονόδρομος αποτελεί το αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων με το οποίο «συνδυάζεται» κατά αποκλειστικότητα.

Παράλληλα με την προσθήκη του νέου κινητήρα βενζίνης, η Jaguar βρίσκει την ευκαιρία να αναβαθμίσει τον εξοπλισμό των XE και XF με νέα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας, καθώς και με τη δυνατότητα παραμετροποίησης των δυναμικών χαρακτηριστικών τους μέσω της επιλογής του επιθυμητού προγράμματος οδήγησης.