Πριν λίγο καιρό, η Jaguar γνωστοποίησε ότι η κατασκευή των πρώτων δοκιμαστικών I-Pace έχει ήδη ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της Magna Steyr στην Αυστρία όπου θα φιλοξενηθεί η παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασης των Βρετανών.
Κάπως έτσι, οι πρώτες εικόνες του I-Pace ως καμουφλαρισμένη έκδοση προ-παραγωγής δεν άργησαν να έρθουν στο προσκήνιο προδίδοντας την σχεδιαστική πιστότητά της στο πρωτότυπο το οποίο ανέλαβε να τη συστήσει από την πρόσφατη έκθεση της Γενεύης.

Σύμφωνα δε με ασφαλείς πληροφορίες, το βρετανικό SUV αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο κράμα μίνιμαλ σχεδιασμού και τεχνολογικής ενσυνειδησίας στο εσωτερικό του, θέλοντας να δώσει ένα high tech στίγμα που θα σηματοδοτεί τη διαφορά από τα υπόλοιπα μοντέλα της Jaguar με συμβατικούς κινητήρες.

Κάτι αντίστοιχο σε ό,τι αφορά την πιστότητα με το πρωτότυπο I Pace, αναμένεται να συμβεί και με τις τεχνικές προδιαγραφές του καθώς η έκδοση παραγωγής αναμένεται να εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ τα οποία θα της εξασφαλίζουν συνδυαστική ισχύ 400 ίππων και 700 Nm ροπής, τετρακίνηση ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου απόδοσης 90 kWh θα υπόσχονται αυτονομία 354 χλμ. Οι τελευταίες θα επιτρέπουν με την συνδρομή της χρήσης ταχυφορτιστή, την αναπλήρωση του 80% της ενέργειας σε 90 λεπτά/

Επίσης σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Jaguar, το I Pace θα είναι καλύτερο από πλευράς επιδόσεων σε σχέση με το Tesla Model X, επιταχύνοντας από 0-96 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Η επίσημη πρεμιέρα του I Pace ως έκδοσης παραγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον προσεχή Σεπτέμβριο με την διάθεσή του να ξεκινά έως το τέλος της χρονιάς.