Μπορεί ένα παλιό αφροαμερικανοτραφές σύνθημα της δεκαετίας του ’60 το οποίο αποτέλεσε τη βάση για πολλές κοινωνικοπολιτικές ζυμώσεις, να υπαγόρευε «Black is Beautiful» ωστόσο, στο λεξιλόγιο της Rolls-Royce το «Black» είναι συνώνυμο των επιδόσεων και μιας σειράς αντίστοιχου προσανατολισμού εκδόσεων οι οποίες με εφαλτήριο το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood αποκτούν ακόμα ένα μέλος με την μορφή της Dawn.

Όπως επιβάλλει λοιπόν το σήμα Black Badge, η ομώνυμη έκδοση της Dawn επωφελείται από μια αναβαθμισμένη εκδοχή του θηριώδους V12 biturbo των 6,6 λίτρων η οποία αυξάνει την ισχύ της στους 600 ίππους και τη διαθέσιμη ροπή σε 840 Nm. Ως αποτέλεσμα ο χρόνος επιτάχυνσης που απαιτείται για το sprint από 0-100 χλμ./ώρα μειώνεται σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα με τις αναβαθμίσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι μηχανικοί της βρετανικής υπερπολυτελούς φίρμας στον κινητήρα, η Dawn Black Badge διαθέτει ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα ρύθμισης του ήχου μέσω του αντίστοιχου διακόπτη η ενεργοποίησή του οποίου μεταλλάζει το soundtrack της εξάτμισης σε «ένα απειλητικό βαρύτονο βρυχηθμό».

Ανάλογες με το δυναμικότερο προσανατολισμό της έκδοσης έχουν πραγματοποιηθεί επίσης και στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων όσο και στην χαρτογράφηση του κινητήρα η οποία εγγυάται μεγαλύτερη απόκριση ενώ τις προδιαγραφές της συμπληρώνει μια αναβαθμισμένη ανάρτηση αλλά και ένα πιο σπορ σύστημα διεύθυνσης.
Σε ό,τι αφορά τα αισθητικά της χαρακτηριστικά το κυρίαρχο στοιχείο είναι το μαύρο χρώμα, το οποίο σύμφωνα με τις συστάσεις έχει υποστεί ειδική επεξεργασία προκειμένου να αποτελεί το πιο «βαθύ, σκοτεινό και έντονο μαύρο χρώμα που έχει υπάρξει ποτέ σε αυτοκίνητο παραγωγής».

Στο εσωτερικό, το ακριβό δέρμα, επίσης μαύρου χρώματος, διανθίζεται από πορτοκαλί λεπτομέρειες προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπία ενώ φυσικά δεν λείπουν οι συνήθεις προδιαγραφές πολυτέλειας της βρετανικής φίρμας οι οποίες εμπλουτίζονται με ακόμα περισσότερα στοιχεία τα οποία μπορούν να καλύψουν τις πλέον εκκεντρικές ανάγκες κάθε εκατομμυριούχου.