Εκτός από τις τετράτροχες πρεμιέρες και τα ιστορικά μοντέλα που θα βρεθούν στο φετινό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τηρώντας μια παράδοση που εγκαθιδρύθηκε το 1997, η βρετανική διοργάνωση τιμά με ένα θεματικό γλυπτό κάποια αυτοκινητοβιομηχανία ή γεγονός που στιγμάτισε τις εξελίξεις στους τέσσερις τροχούς.

Ωστόσο για φέτος, το εν λόγω γλυπτό είναι αφιερωμένο σε ένα πρόσωπο και συγκεκριμένα αυτό του -τιμής ένεκεν πλέον- προέδρου της F1, Bernie Ecclestone σε μια εικαστική παρέμβαση του συνήθους υπόπτου Judah και η οποία αποτελείται από πέντε μονοθέσια διαφορετικών περιόδων της F1 που τείνουν στο διηνεκές και τα οποία αναπαριστούν τις ιδιότητες του Bernie, ως οδηγού, μάνατζερ, ιδιοκτήτη ομάδας, ιμπρεσάριου και θρύλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχοντας ως τίτλο «οι πέντε εποχές του B. Ecclestone».

Σημειώνεται ότι ο primo της F1 έχει ουσιαστικά αποσυρθεί από τα καθήκοντά του από πέρυσι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης της διοργάνωσης από το νέο της ιδιοκτήτη, την Liberty Media, διατηρώντας ωστόσο τον τιμητικό τίτλο του προέδρου ως αναγνώριση της προσφοράς του.