Η ανανεωμένη εκδοχή της S-Class πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στην έκθεση της Σαγκάης στα μέσα Απρίλιου και πλέον πέρασε στις γραμμές παραγωγής του Sindelfingen δίνοντας στην Mercedes-Benz να κατακτήσει μια ακόμα ιδιαίτερη πρωτιά.

Ο λόγος για την κατάκτηση του τίτλου του πρώτου αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής που οδήγησε τον εαυτό του από τις γραμμές παραγωγής έως τον χώρο φόρτωσής του, διανύοντας μια απόσταση περίπου 1,5 χλμ. χωρίς να βρίσκεται κάποιος στο αριστερό κάθισμα, μόνο με την συνδρομή του συστήματος ημι-αυτόνομης οδήγησης με το οποίο εξοπλίζεται η S-Class.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επιτυχία του εγχειρήματος του οποίου την εποπτεία ανέλαβε ο Markus Schaffer, μέλος του Δ.Σ. της Mercedes-Benz ο οποίος βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού επιβλέποντας τη διαδικασία και χωρίς να χρειαστεί να παρέμβει ούτε δευτερόλεπτο, η Mercedes-Benz εξετάζει σοβαρά το σενάριο να καθιερώσει τη συγκεκριμένη διαδικασία ως τον ιδανικό τρόπο για την μεταφορά των S-Class που κατασκευάζονται από τις γραμμές παραγωγής έως τον χώρο φόρτωσής τους, με προορισμό όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Επιπλέον ο Markus Schaffer δεν έκρυψε με δεδομένη την ακρίβεια του συστήματος αυτόνομης οδήγησης της S-Class ότι φαντάζεται ήδη το επόμενο βήμα όπου τα αυτοκίνητα θα παραδίδονται μόνα τους στα σπίτια των ιδιοκτητών τους.