Μπορεί η γαλλική φίρμα να έχει προγραμματίσει την επίσημη πρεμιέρα του νέου της hot hatch για την προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο, ωστόσο μια «απρογραμμάτιστη» διαρροή από το διεθνή οργανισμό ευρεσιτεχνιών αφήνει ελάχιστα σημεία «κρυφά» για το ισχυρότερο μέλος της γκάμας του Megane τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξωτερική του εμφάνιση.


Έτσι όπως εύλογα θα περίμενε κανείς και όπως επιβεβαιώνουν και οι εικόνες που έχουν διαρρεύσει, το Megane RS υιοθετεί μια ακόμα πιο έντονα σπορ αισθητική σε σχέση με το GT η οποία μεταφράζεται σε μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, διογκωμένους θόλους και μια κεντρικά τοποθετημένη τραπεζοειδή απόληξη της εξάτμισης που πλαισιώνεται από ένα ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό διαχύτη.



Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τις εικόνες που διέρρευσαν είναι το ότι το Megane RS φαίνεται να διαθέτει λίγο διαφορετικά σχεδιασμένα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό και στο πίσω τμήμα, χαρακτηριστικό το οποίο ενδεχομένως να «ασπαστεί» και η ανανεωμένη εκδοχή του GT. Στα στοιχεία που ξεχωρίζουν συγκαταλέγονται επίσης οι προβολείς ομίχλης στο χαρακτηριστικό μοτίβο καρό σημαίας.


Όπως και να έχει με τη σχεδίαση, στην αθέατη πλευρά του Megane RS αναμένεται να βρεθεί ο 1,8 λίτρων κινητήρας που εφοδιάζει το Αlpine A 110 ή ένας νέος δίλιτρος επίσης υπερτροφοδοτούμενος. Ανεξαρτήτως της τελικής επιλογής το σίγουρο είναι ότι η ισχύς αναμένεται να αγγίξει τους 300 ίππους.

Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς με την συνδρομή ενός μηχανικού κιβωτίου ή κατ΄επιλογή ενός αναβαθμισμένου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ενώ τις προδιαγραφές της κορυφαίας έκδοσης του Megane αναμένεται να συμπληρώσει το σύστημα τετραδιεύθυνσης που ήδη έχουμε δει στην έκδοση GT αλλά και αναβαθμισμένη ανάρτηση με την φροντίδα της RenaultSport.