Στις επίσημες δοκιμές εξέλιξης που θα ακολουθήσουν το Grand Prix της Ουγγαρίας και  θα πραγματοποιηθούν στο περίφημο Hungaroring θα συμμετάσχει ο Robert Kubica.

Ο Πολωνός πιλότος, o οποίος μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα ράλι είχε αποσυρθεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι του μονοθεσίου της Renault, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί η ικανότητά του να επιστρέψει στην ενεργό δράση. Αυτή είναι θα είναι η δεύτερη φορά που ο R. Kubica συμμετέχε σε διάστημα μερικών μηνών σε δοκιμές με μονοθέσιο της Renault, μόνο που στην πρώτη περίπτωση εκείνο ήταν προδιαγραφών 2012.

«Οι πρώτες δύο ημέρες δοκιμών επέτρεψαν σε εμάς και στον Robert να συγκεντρώσουμε πλήθος πληροφοριών. Η επόμενη περίοδος με την RS17 στο Hungaroring θα μας επιτρέψει να αποκτήσουμε λεπτομερή στοιχεία με το σημερινό μονοθέσιο και αντιπροσωπευτικές συνθήκες».

«Μετά τις δοκιμές, θα αναλύσουμε με προσοχή τις πληροφορίες ώστε να καθορίσουμε ποιες θα είναι εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν στον  Robert να επιστρέψει στην ενεργό δράση τα επόμενα χρόνια», δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του τμήματος της Formula 1 της Renault, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της γαλλικής ομάδας να συνεργαστεί εκ νέου με τον Πολωνό.

Ο R. Kubica θα συμμετάσχει στη δεύτερη ημέρα των δοκιμών του Hungaroring, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Nicholas Latifi.