Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στην πλήρη αποκάλυψή του βρίσκεται το XC40, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει το μικρότερο σε διαστάσεις και πιο προσιτό SUV στην γκάμα της Volvo.

H σουηδική φίρμα έδωσε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα φωτογραφία, η οποία αποκαλύπτει  το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου και ειδικότερα ένα μέρος των κάθετων προς το έδαφος φωτιστικών σωμάτων, της πέμπτης πόρτας και του προφυλακτήρα.

Κρίνοντας από όσα θέλησε η Volvo να μοιραστεί, το XC40 θα αποτελέσει τη μικρογραφία των μεγαλύτερων XC90 και XC60, υιοθετώντας πέρα από τις βασικές αρχές του σχεδιασμού και αρκετές από τις τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας των δύο SUV.

Φωτογραφίες που έχουν ήδη διαρρεύσει στο διαδίκτυο, καθιστούν δεδομένη την παρουσία της κεντρικά τοποθετημένης οθόνης αφής, το μέγεθος της οποίας και η διάταξή της παραπέμπει σε tablet.

Η πρεμιέρα του XC40 θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο, σε ειδική εκδήλωση της σουηδικής φίρμας,  η οποία δεν θα συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης που θα πραγματοποιηθεί τον ίδιο μήνα.