Τα βλέμματα των υποψιασμένων και μη περαστικών συγκέντρωσε η πολυαναμενόμενη BMW X2.

Σχεδόν έναν μήνα πριν την επίσημη πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το νέου SUV πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, επιλέγοντας μια άκρως… μάχιμη περιβολή για να κρύψει τις λεπτομέρειες του σχεδιασμού του.

Αν και η X2 θα έχει αφετηρία την πλατφόρμα που φιλοξενεί -μεταξύ άλλων- την X1, υιοθετώντας σε μεγάλο βαθμό τις προδιαγραφές του ιδιαίτερα επιτυχημένου SUV, διαφοροποιείται και μάλιστα σημαντικά σε επίπεδο σχεδιασμού.

Ο πλήρης ανασχεδιασμός του πίσω τμήματος χαρίζει στην X2 έναν δυναμικότερο προσανατολισμό, ενώ οι παρεμβάσεις στο μπροστινό μέρος του αμαξώματος δίνουν το νέο σχεδιαστικό στίγμα της βαυαρικής φίρμας.

Με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς στις εκδόσεις βενζίνης και diesel των 1,5 λίτρων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση στις ισχυρότερες διαμορφώσεις, η X2 θα αποτελέσει τη δεύτερη πρόταση της BMW στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων SUV. H X2 θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία της στην Ευρώπη στα τέλη του έτους, αμέσως μετά το λανσάρισμα της επίσης νέας X3.