Εάν δεν έχετε ακούσει ξανά για το drop test ήρθε η στιγμή να το γνωρίσετε. Πρόκειται για τεστ πτώσης από την PhoneBuff που πραγματοποιεί τις δοκιμές με ελεγχόμενο τρόπο, χρησιμοποιώντας μηχανές που έχουν ρυθμιστεί στις ίδιες ακριβώς αποστάσεις και τα ίδια υλικά στα οποία πέφτουν τα τηλέφωνα. Οι δύο ναυαρχίδες πέρασαν από τέσσερις γύρους πτώσεων, συμπεριλαμβανομένου ενός back drop (πτώση με το πίσω μέρος), ενός corner drop (πτώση υπό γωνία), του face drop (πτώση με το μπροστινό μέρος) και ενός bonus γύρου με πτώση σε ατσάλι.

Ενώ ήταν σχετικά κοντά, το Samsung Galaxy S23 Ultra υπέστη λιγότερη ζημιά από το iPhone 15 Pro Max σε τρεις από τους τέσσερις γύρους. Η τελική βαθμολογία έδωσε στο S23 Ultra 39 στα 40 ενώ το iPhone 15 Pro Max κέρδισε 37 πόντους.

Στην περίπτωση του iPhone 15 Pro Max το πίσω και το μπροστινό γυαλί ράγισαν κατά τις πρώτες πτώσεις ενώ το τιτάνιο ήταν πιο ανθεκτικό στην πτώση υπό γωνία συγκριτικά με το αλουμίνιο του Samsung Galaxy S23 Ultra.

Στο τέλος, και τα δύο smartphone ήταν πλήρως λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, κάτι που είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο ειδικά για τους χρήστες που είναι πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα.

Ωστόσο, το iPhone 15 Pro Max φάνηκε να έχει τις περισσότερες ζημιές συγκριτικά με ορισμένους από τους προκατόχους του που έχουν κατασκευαστεί με χαλύβδινα πλαίσια.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένο το τεστ που υποβλήθηκαν και οι δύο συσκευές: