Μια νέα υβριδική πλατφόρμα gaming cloud θέλει να δημιουργήσει η Microsoft για τις ΧΒΟΧ κονσόλες της.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν πρόσφατα αποκαλύπτονται τα μελλοντικά σχέδια της Microsoft για το 2028 με τα οποία η εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να επιτύχει «πλήρη σύγκλιση» της πλατφόρμας τυχερών παιχνιδιών cloud και του φυσικού της υλικού για την παροχή «υβριδικών παιχνιδιών cloud».

«Το όραμά μας: ανάπτυξη μιας επόμενης γενιάς υβριδικής πλατφόρμας παιχνιδιών ικανή να αξιοποιήσει τη συνδυασμένη ισχύ του πελάτη και του cloud για να προσφέρει βαθύτερη εμβάπτιση και εντελώς νέες κατηγορίες εμπειριών παιχνιδιών». Αυτά είναι τα λόγια σε ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν με την ονομασία: «Η επόμενη γενιά τυχερών παιχνιδιών στη Microsoft».

Σε ότι αφορά το υλικό, η Microsoft προβλέπει πράγματα όπως η ανίχνευση ακτίνων DirectX επόμενης γενιάς, ο δυναμικός παγκόσμιος φωτισμός, η σούπερ ανάλυση που βασίζεται σε ML, η βελτιστοποίηση απόδοσης μικροπολυγωνίου και πολλά άλλα.

Ο «υβριδικός υπολογισμός» προφανώς θα διαφέρει από το κανονικό gaming cloud, χρησιμοποιώντας το υλικό και το cloud computing για την ταυτόχρονη εμφάνιση στοιχείων εντός του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, οι κύριοι χαρακτήρες θα εκτελούνται στην τοπική GPU, ενώ τα NPC, τα στοιχεία φόντου και άλλα θα δημιουργούνται εξ αποστάσεως.

Η Microsoft βλέπει επίσης έντονη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης (ML) στα παιχνίδια επόμενης γενιάς. Από πλευράς απόδοσης, τα νευρωνικά δίκτυα θα τροφοδοτούσαν για παράδειγμα την υπερανάλυση, την ερμηνεία του ρυθμού καρέ και την αντιστάθμιση λανθάνοντος χρόνου. Θα βελτίωναν τις εμπειρίες παιχνιδιού (πράκτορες AI, codex, matchmaking, κατάταξη παικτών) και τις υπηρεσίες παικτών (ασφάλεια και τοξικότητα, εξατομίκευση και ανακάλυψη, υπηρεσίες υποστήριξης). Θα βοηθούσε επίσης από την πλευρά του δημιουργού μέσω δοκιμών παιχνιδιών AI, διαδικαστικού περιεχομένου, φυσικής, διαλόγου NLP και ζωντανών λειτουργιών (διαχείριση αφοσίωσης και διατήρησης, δημιουργία εσόδων, βελτιστοποίηση πόρων στο cloud).

Μέχρι όμως να κυκλοφορήσουν οι νέες κονσόλες XBOX μπορείτε ήδη να απολαύσετε ατέλειωτες ώρες gaming με τις κονσόλες Microsoft Xbox Series X 1TB και την Microsoft Xbox Series S 500GB.

Το νέο Xbox Series X έρχεται και είναι πιο γρήγορο και πιο ισχυρό. Με Blu-Ray μονάδα, απολαύστε ανάλυση 4K/8K στα 60 έως 120 FPS, με μειωμένους χρόνους φόρτωσης χάρη στον SSD 1TB που εξασφαλίζουν απρόσκοπτο παιχνίδι και ανοίγουν την πόρτα στην επόμενη γενιά παιχνιδιών.

Η αρχιτεκτονική ταχύτητας του Xbox ξεκλειδώνει νέες δυνατότητες ταχύτητας και απόδοσης μέσω του πρωτοποριακού συνδυασμού υλικού, ενός προσαρμοσμένου δίσκου SSD χωρητικότητας 1 TB και CPU, και της εις βάθος ενοποίηση του λογισμικού, για τη δημιουργία πιο πλούσιων και πιο δυναμικών κόσμων που δεν έχετε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν.



Microsoft Xbox Series X 1TB

Παίξτε ψηφιακά με την κονσόλα Xbox Series S και δημιουργήστε μια βιβλιοθήκη ψηφιακών παιχνιδιών. Τα παιχνίδια, η πρόοδος και τα αντίγραφα ασφαλείας σας είναι ασφαλή στο cloud. Επίσης, απολαύστε τη δυνατότητα προ-παραγγελίας και προεγκατάστασης προσεχών παιχνιδιών, για να μπορείτε να παίξετε μόλις κυκλοφορήσουν. Με πάνω από 100 τίτλους υψηλής ποιότητας διαθέσιμους στο Xbox Game Pass και χιλιάδες αγαπημένα παιχνίδια, νέες κυκλοφορίες και καθιερωμένους τίτλους, η κονσόλα Xbox Series S φέρνει μια βιβλιοθήκη κυκλοφοριών που είναι έτοιμη για περιπέτειες, μόλις ανοίξετε τη συσκευασία.

Με πιο δυναμικούς κόσμους, ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και την προσθήκη του Xbox Game Pass (πωλείται ξεχωριστά), η πλήρως ψηφιακή κονσόλα Xbox Series S είναι ό,τι καλύτερο για παιχνίδια.



Κονσόλα Microsoft Xbox Series S 500GB

Και φυσικά και τις δύο κονσόλες μπορείτε να τις βρείτε στο SHOPFLIX.gr σε ασυναγώνιστες τιμές και θα τις παραλάβατε έγκαιρα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε.

Τώρα η Black Friday στο SHOPFLIX.gr γίνεται ακόμα καλύτερη, προσφέροντας και τις καλύτερες τιμές με δυνατές προσφορές, αλλά και ένα επιπλέον όφελος για όλους: 5€ δωροκάρτα με κάθε αγορά.

Αφού παραλάβετε την παραγγελία σας, θα λάβετε στο email σας ένα κωδικό, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην αμέσως επόμενη αγορά σας, αξίας 30€ και άνω, για να εξαργυρώσετε την δωροκάρτα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τον συμπληρώσετε στο σχετικό πεδίο.

Η ενέργεια ισχύει για όλους χωρίς κανέναν περιορισμό, ανεξάρτητα από την αξία της παραγγελίας και μπορείτε να κερδίσετε τη δωροκάρτα ξανά και ξανά, όσες φορές θέλετε.