Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται το κόστος της θέρμανσης για τον φετινό χειμώνα, με τα νοικοκυριά να είναι προβληματισμένα για το ποια είναι είναι συμφέρουσα λύση για το πορτοφόλι τους.

Πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ρεύμα; Στο «μικροσκόπιο» των καταναλωτών μπαίνει για ακόμη μια χρονιά η πλέον συμφέρουσα ενεργειακή λύση προκειμένου να βγει ο χειμώνας.

Με την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στα ύψη θα σκέφτεστε ήδη πια είναι η πιο οικονομική λύση θέρμανσης. Ναι μεν οι διάφοροι τρόποι θέρμανσης με ρεύμα θα σε βοηθήσουν να ανεξαρτητοποιηθείτε από τα μειονεκτήματα της κεντρικής θέρμανσης, ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή διότι το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι ένας φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης έκανε «πρεμιέρα» στις 13 Οκτωβρίου με μέση τιμή 1,39 ευρώ το λίτρο (1,35 – 1,40 ευρώ), τιμή 10 λεπτά χαμηλότερη σε σύγκριση με αυτή που διαμορφώθηκε κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπου υπήρχε κρατική επιδότηση στην αντλία και πρόσθετη επιδότηση από τα διυλιστήρια.

Την ίδια ώρα, το φυσικό αέριο διαμορφώνεται τον Οκτώβριο χαμηλότερα κατά 38,08% από την αντίστοιχη τιμή πέρυσι και συγκεκριμένα σε 0,07003 ευρώ η κιλοβατώρα από 0,11311 ευρώ η κιλοβατώρα πέρυσι.

Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην αγορά θα βρείτε πολλά θερμαντικά σώματα που καίνε λιγότερο ρεύμα χωρίς να «κάψουν» τον οικονομικό σου προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση οι ηλεκτρικές πηγές θέρμανσης είναι διαθέσιμες οποιαδήποτε στιγμή τις χρειαστείτε και το μόνο που έχεις να κάνετε για να λειτουργήσουν, είναι να τις βάλετε στην πρίζα και να τις ενεργοποιήσετε.

Κλιματιστικά

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν τα κλιματιστικά και για την θέρμανση του σπιτιού κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Τα air condition δεν παράγουν θερμότητα: αντλούν ενέργεια από τον εξωτερικό χώρο και τη μεταφέρουν μέσα, καταναλώνοντας μόνο την ενέργεια που απαιτείται για αυτή τη μεταφορά. Γι’ αυτό και αν φερθείς σωστά στο κλιματιστικό σου, θα σου το ανταποδώσει με την πιο οικονομική ζεστασιά που θα μπορούσες να έχεις.

Επιλέξτε ένα κλιματιστικό με την προηγμένη τεχνολογία inverter, που υπόσχεται δυνατές αποδόσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.

Συσκευές θέρμανσης

Θερμοπομποί, σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ λαδιού είναι ιδανικά για την θέρμανση κυρίως μικρών χώρων ενώ μπορούν να μεταφερθούν εύκολα.

Δεν απαιτείται εγκατάσταση και είναι σαφώς οικονομικότερες συσκευές θέρμανσης από την αγορά ενός κλιματιστικού.

Επιπλέον δεν απαιτείται σuντήρηση για τη λειτουργία τους ενώ αποθηκεύονται πολύ εύκολα όταν πια δεν τα χρειάζεστε.

Σόμπες Pellet

Μπορεί πολλοί να έχουν στο μυαλό τους τις σόμπες πέλλετ ως έναν παραδοσιακό τρόπο θέρμανσης, με μικρές διαφορές από τις γνωστές ξυλόσομπες, ωστόσο η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική.Οι σόμπες πέλλετ είναι σύγχρονες συσκευές θέρμανσης οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογία (πχ έχουν ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης, μπορεί να προγραμματιστεί η λειτουργία τους κλπ) ενώ παράλληλα προσφέρουν αυτονομία θέρμανσης και λιγότερους ρύπους.

Οι σόμπες πέλλετ χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες αναλόγως με τον τρόπο με τον οποίο θερμαίνουν το χώρο στον οποίο εγκαθίστανται: υπάρχουν οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ, οι οποίες καίνε αυτόματα το πέλλετ που έχουν στη δεξαμενή τους και ζεσταίνουν το χώρο μας εγχέοντας ζεστό αέρα, και οι σόμπες πέλλετ καλοριφέρ ή νερού, οι οποίες ενώνονται με το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού και με τα σώματα καλοριφέρ και μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο ενός σπιτιού, σαν μια απλή σόμπα.

Ο,τι και αν επιλέξετε από τα παραπάνω όλα τα βρείτε σε απεριόριστη ποικιλία στο SHOPFLIX.gr για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στον δικό σας χώρο και στο δικό σας πορτοφόλι.

Κάντε την παραγγελία σας με ελάχιστα κλικ και όλα θα φτάσουν στην πόρτα σας άμεσα σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν μένετε.