Είτε φτιάχνετε το νέο σας σπίτι είτε έχει έρθει η ώρα για αντικατάσταση, η αγορά ενός ψυγείου είναι κομβικής σημασίας, μιας και πρόκειται για μια επιλογή με την οποία θα πρέπει να ζείτε καθημερινά.

Δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά στυλ και είδη ψυγείων, έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Ανάλογα με τις ανάγκες και μερικούς ακόμα παράγοντες που θα δούμε παρακάτω οι επιλογές σας είναι αμέτρητες.

Εκμεταλλευτείτε τις χειμερινές εκπτώσεις και βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, σε εξαιρετικά συμφέρουσα τιμή, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR σε ψυγεία ενώ θα το παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα του χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Και μην ξεχνάτε ότι με κάθε σας αγορά κερδίζετε κουπόνι 5€ δώρο για την επόμενη παραγγελία, που θα λάβετε στο email σας αφού παραλάβετε.

Σύντομος οδηγός αγοράς για το ψυγείο

Μερικά από τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε ή να ελέγξετε πριν την αγορά σας, περιλαμβάνουν:

1. Υπολογίστε τις αποστάσεις

Όταν πρόκειται να επενδύσετε σε ένα νέο ψυγείο ή και καταψύκτη, πρέπει να μετρήσετε τα πάντα. Αρχικά, ξεκινήστε από το πού θα μπει. Βεβαιωθείτε ότι η πόρτα δεν θα «βρίσκει» σε κάποιο τοίχο ή στο τραπέζι της κουζίνας. Και φροντίστε να αφήσετε λίγο επιπλέον χώρο γύρω, τουλάχιστον μία ίντσα για αερισμό.

2. Βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει

Τα περισσότερα ψυγεία εμπίπτουν σε αυτές τις κύριες κατηγορίες:

  • Δίπορτο
  • Ντουλάπα
  • Συντήρησης
  • Μονόπορτο

Ανάλογα με τις ανάγκες, την χωρητικότητα αλλά και τον αριθμό των ατόμων της οικογένειάς σας μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

3. Αποθηκευτικός χώρος

Το μέγεθος της κουζίνας σας και οι διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σας θα καθορίσουν τον ιδανικό χώρο αποθήκευσης που χρειάζεται να έχει το ψυγείο σας και πόσο χώρο θα χρειάζεστε και για την κατάψυξη.

Ενώ το αποτύπωμα του ψυγείου (δηλαδή το εξωτερικό πλάτος και βάθος) μπορεί να είναι περιορισμένο λόγω του σχεδιασμού της κουζίνας σας, υπάρχουν ψυγεία που κάνουν μεγάλη χρήση του εσωτερικού χώρου.

4. Ειδικά χαρακτηριστικά

Ενώ ορισμένες εξειδικευμένες λειτουργίες μπορεί να μην είναι σημαντικές για εσάς, εάν θέλετε για παράδειγμα να έχει έξοδο κρύου νερού, δυνατότητα αλλαγής φοράς της πόρτας, θήκες στην πόρτα που προσαρμόζονται ή κρυστάλλινα ράφια αντοχής, βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο που θα επιλέξετε θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε.

5. Προσοχή στα αγγίγματα

Το ψυγείο σας είναι συνήθως η συσκευή που αγγίζετε συχνότερα. Οι επιφάνειές του αν και μπορεί να φαίνονται τέλειες όταν είναι καθαρές, οι ανοξείδωτες συσκευές μπορεί να είναι επιρρεπείς στα δακτυλικά αποτυπώματα, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να δημιουργούν σειρές συσκευών με αδιάβροχα φινιρίσματα για πιο ανθεκτική κομψότητα.